Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja plačevanje vrtca – pravica pa taka – GREMO V AKCIJO!

plačevanje vrtca – pravica pa taka – GREMO V AKCIJO!

Mislim, da bi morale o clanki v Financah obvestiti tudi zupane, saj vrtce ustanavljajo obcine…

Ja, ustanovitelji vrtcev so res občine, zakonodajalec pa ne. Občine lahko samo sprejmejo dodatne olajšave ali pa ne, odvisno od interesa svetnikov in njihovih strank. In tu ni enakosti niti dolgoročnih uspešnih rešitev za nas vse.
Škoditi pa ne more, če so tudi župani seznanjeni s to akcijo in problematiko, pa oddelki in vodje in svetovalci za družbene dejavnosti na občinah.

Zakaj se nisem že prej oglasila? Ker je bilo tu mač dela danes. No, naj povem, da imam jaz šele zdaj službo, da je mož sicer redno zaposlen že 7 let, moji honorarji pa niso bili za dol padet, pa smo bili v 7. razredu. Zdaj, ko imam bruto plačo večjo kot prej honorar (neto pa mnogo manjši), me je pa že strah, kam nas bodo dali. naj povem, da se “pravičnosti” razlikujejo od občine do občine – tako smo mi to poletje že tretjič pa cel mesec avgust plačali svojo ceno (70% polne), ker naša občina ne dovoljuje rezervacije. Prav tako nimamo možnosti uveljavljanja znožanja plačila glede na dejansko stroške družine – se pravi se v naši (in še marsikje) občini stanovanjski krediti ne štejejo kot stroški itd., naj povem, da smo jasli, ki so bile 50 tisoč (7. razred), računane pač na denar iz časov, ko sina še sploh ni bilo in sem jaz dejansko veliko delala, komaj zmogli plačevati, saj smo imeli še kredit za obnovo hiške. Gagali smo. Res, pa to nobenega ni brigalo.

Kaj narediti? Hja, eden bi se moral zagrabiti za jezik in narediti malo zgage. Jaz predlagam Tednik in Preverjeno, LARA NOVAK – izvoli, protestna pisma pa lahko zbiramo tudi na Primožev naslov – če se strinja. Malo prahu, ajde, gremo!!!!

aja, avtorja pa moram vseeno postaviti na laž – cene vrtcev se od občine do občine še kako razlikujejo!!!!!

T.

Se strinjam, predlagati je potrebno kakšne kokretne rešitve. lp petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Se strinjam s teboj, neplačevanja vrtca ni rešitev. lp petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Marčkon,
delno se strinjam s teboj – to je že ena oblika. V naši občini je ena vzogjiteljica hotela odpreti privat vrtec (ob občine je dobila ustrezne prostore), ni pa dobila odločbe ministrstva (ker so se spunkale ravnateljice ostalih vrtcev) čez, da bi bil tako moten program (kurikulim) vtrcev – halo?!!
Sicer pa trenutno tudi privatni vtrci funkcionirajo po enaki sheni (nekaj malega doplačaš za nadstandart), vsaj mislim, da je to.
Osnovni problem je v financiranju vrtcev in mislim, da bi morale vrteti v to smer. lp petra

Drage moje dame,

pisanje poslancem ne pomaga čisto nič, kaj pa ima npr. en opozicijski poslanec z uredbami MDDSZ in zakoni, ki jih pripravlja vlada, vladni poslanski stroj pa sprejema kot za stavo? Obstoječe razmere so plod ureditve te vlade, vlado pa vodi že 10 let ena in ista vladajoča stranka (z redkimi izjemami), ki ima že cel čas v rokah tudi omenjeno ministrstvo.

Če se že greste bunjenje, se najprej vprašajte, koga volite, ne pa da pišete poslancem, ki ste jih itak izvolili, ti so pa postavili našo liberalno vlado, ki čudovito skrbi za družinsko politiko.

Ja pa res, ja, za družino bosta poskrbela Janša in Rode, a ne?

Dream on…

Ex Carrie, pozdravljena spet nazaj. Kar pa se telih volitev tiče… Hmmmm, mislim, da nobena izmed strank ne bi naredila česa bistveno drugače kot je. Poden imamo na eni in na drugi strani. Je pa res, sami jih volimo…

nika

Kakšen poden je na drugi strani pač ne vemo. In prvič slišim, da Rode kandidira, ex miranda. Jaz volim opozicijo, ko bo pa ta na oblasti tri mandate in delala neumnosti, kot jih dela ta vlada, bom pa volila njihovo opozicijo. Že zaradi higine je dobro, da se oblast po dveh mandatih zamenja. Mi imamo pa že tretji mandat iste rožice.

Saj mi ni do polemike, da ne boš mislila, ker sem res čisto in popolnoma EX!
Na volitve (in refrendume) že par let sploh ne hodim več, ker se mi zdi vse skupaj … khm… kako si že rekla…. nehigienično!

Levo – desno? Liberalci – konzervativci? A-a, tega ni več, ne obstaja…

Tvojo “opozicijo” smo pa tudi že imeli priložnost videti v akciji in res je v par mesecih naredila prav toliko kot “pozicija”, če ne še več – škode! ;)))

Jaz ne morem pomagat, če režimski mediji, drugih pa itak ni, lahko ovce prepričajo, da se da primerjat pol leta vladanja sedanje opozicije z desetimi leti sedanje vlade. In kaj je bilo v tiste pol leta tako slabo? Predlog, da se zniža davke so mediji skritizirali. Poskus, da se pobere davke pri največjih davčnih dolžnikih in tako razbremeni male podjetnike so skritizirali. Da ne naštevam naprej… ker so čisto vse dobre predloge in ukrepe predstavili kot brezsmiselne. Ljudje pa vse kupimo, kot da nimamo možganov. Jao.

Spoštovane mamice in očetje!

Tukaj sem prvič kot aktivni uporabnik in vas prosim za pomoč, ker ne vem, na koga naj se obrnem.
Rada bi dobila kaj več informacij o cenah za jasli v Ljubljani, točneje Ljubljana – Šentvid, in sicer, na kakšen način si lahko izračunam vsaj približen znesek, ki ga bo treba plačevati. Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
In zanima me še, ali kdo od staršev ve, če je morda v Šentviškem vrtcu še kaj prostora v jaslih.

Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

S spoštovanjem,
Simona

New Report

Close