Plačevanje v nujnih primerih
Spoštovani
Z dekletom so se nama kmalu na začetku pojavili problemi. Iz spolnega uda sem dobil izcedek, ki so ga spremljale tudi bolečine ob uriniranju ipd. Pri splošnem zdravniku sem dobil tablete Ciprinol, kar pa ni pomagalo, čeprav ni bilo ugotovljeno ničesar. Dekle pa je poskusila iti na gin. pregled, čeprav ni imela izrazitih težav. Ker je bilo to v času stavke, ji je uspelo priti le na urgenco v Ljubljani. Po tekočem traku je bilo ugotovljeno, DA JE VSE V REDU! Pri meni pa se tažave niso zaključile, zato sem bil napoten na Dermatovenerološko kliniko v LJ. Tam so mi predpisali Vibramycin, kasneje pa so mi sporočili, da gre za klamidijsko okužbo in da moram čez mesec dni na kontrolni pregled.
Da mora tudi dekle k ginekologu. A kljub temu, da je stavke konec, je niso sprejeli, ker imajo preveč dela in ni naročena, njena ginekologinja pa ima ambulanto samo dvakrat na teden po nekaj ur. Da klamidije niso nič posebnega, da ima to lahko tudi dalj časa itd… Ker bo naslednji teden dalj časa odstotna, je vztrajala na pregledu, zato so jo napotili k drugemu ginekologu v isti stavbi, seveda pa mora plačati 3500 tolarjev ali pa naj pride čez tri tedne.
Kam se v tem primeru obrniti na pravno pomoč? Ali je upravičena do povrnitve zneska in kje? Ali je to utečen postopek pridobivanja (zapravljanja) denarja. Vprašanje še koliko drugih je v podobnih primerih, ki pač to samo sprejmejo, tako je. Kdorkoli tole bere, se lahko jutri znajde v podobnem primeru.
Kljub temu, da od plačujemo zneske za zdravstveno zavarovanje, moramo tudi bolni plačevati in poslušati, kako so to nepomembne stvari in da je za ženske kontrolni pregled povsem nepomemben. Znano pa je, da se klamidije dobro potuhnejo za več let in lahko povzočijo tudi neplodnost. Bo takrat sploh mogoče zdraviti neplodnost in bo to ceneje. Moški imamo to srečo, da je za nas poskrbljeno, da lahko pridemo na kontrolni pregled, da se z nami pogovorijo in nam svetujejo.
Najlepša hvala za odgovor.
R&A
Lep pozdrav
Na žalost Vas moram obvestiti, da Zavod Evros pravno svetuje le v primerih, ko gre za ljudi s posebnimi potrebami kot so invalidi, ljudje z duševnimi motnjami, težavami sluha ali vida itd.
Za pravno svetovanje vaše vrste Vam predlagam, da se obrnete na PIC, več informacij o njih najdete na spletni strani http://www.pic.si
Veliko uspeha pri reševanju Vaših težav,
boštjan
Forum je zaprt za komentiranje.