Najdi forum

plačevanje delovne dobe

Lep pozdrav!

Zanima me, če kdo ve, kam se moram obrniti, če želim plačevati za delovno dobo… torej slišala sem, da gre za znesek do 10000 na mesec, za tiste ki pač nismo redno zaposleni…

Kakšni so pogoji??

Na SPIZ. Podrobnosti izveste tam.

Moraš biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje, potem greš s potrdilom z zavoda na Miklošičevo (Zavod za zdravstveno zavarovanje, šalter 1), kjer si urediš plačevanje zdravstvenega dela in dobiš liste, ki jih neseš na davčno upravo na občino. Tam te vpišejo za plačevanje pokojninskega in invalidksega zavarovanja. Vse skupaj (nižja tarifa) pride okrog 15.000 sit, s tem pa ti teče delovna doba. Za zdravstveni del dobiš položnico, za pok./inv. pa vsak mesec pred 15. (do takrat moraš vse vplačati) vprašaš na davčni urad ali pogledaš na oglasni deski v občini.

Kaj pa, če si zdravnstveno zavarovan po družinskem članu, si potem plačuješ samo pok. inv. zavarovanje oz. kako gre postopek potem.
Hvaležna za vsako informacijo.

z.

Mislim, da ti bo to povedal prav tisti fant, ki dela na že omenjenem šalterju 1 na Miklošičevi. Ko sem bila jaz tam, je bila prva stvar, ki me je vprašal, kako sem zavarovana. Ker nisem razumela, kaj točno me sprašuje, je vzel zdravstveno izkaznico, pogledal v računalnik in ugotovil, da sem zavarovana kot občan (torej ne prek družinskega člana), in je potem sam opravil vse ostalo, kot sem ti opisala. Prepričana sem, da boš od njega zvedela največ – dobro te razumem, tudi jaz sem odlašala s temi rečmi samo zato, ker mi ni bilo nič jasno in sem se ustrašila birokratskih postopkov. Potem pa sem vse našteto opravila v enem samem dnevu. Srečno!

kaj pa če sem študentka – izredna in delam, vendar nisem redno zaposlena, zavarovana pa preko družinskega člana… valda mi ne bo treba plačevat zavarovanja obveznega kaj??

Ni treba biti prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.

LP

New Report

Close