Placenta
Pozdravljeni!
Včeraj sem bila na pregledu v nosečnosti (17t/5dni) in mi je ginekologinja napisala placenta zadaj, še nizko, homogena, plodovnice vredu. Preden sem odšla je rekla naj na morfologiji prosim,da mi izmerijo koliko je posteljica odmaknjena od NMU. Malo sem se prestrašila,da je kaj narobe,ampak kot sem videla se placenta še lahko dvigne v naslednjih tednih? Ali bi morala biti do morfologije, ki jo imam čez 3 tedne kaj ekstra previdna? Sicer sem decembra še na bolniški,ker sem imela na začetku grozne slabosti,ampak januarja grem nazaj v službo. Ali moram biti že sedaj previdna pri spolnih odnosih? Krvavela nisem nič, boli me nič, počutim se super.. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
merjenje odmaknjenosti placente od ustja pri morfologiji nima nič več smisla kot ga je imel zadnje merjenje, kajti pomen ta podatek dobi šele po 28. tednu nosečnosti. Do takrat tudi spolni odnosi niso problem.
Pozdravljeni,
imam težavo, in sicer noseča sem 29 tednov. Rok imam 18.3. Na bolniški sem od 25.11.2024, osebna dr. mi je odprla BS za en mesec, torej do 25.12., ginekologinja mi je dala izvid, kjer je napisala, da priporoča BS do nastopa porodniške. Težave imam s kolki in križem, težko dlje časa stojim na nogah ali pa sedim, ponoči se zbujam zaradi bolečin v kolkih, vse to je ginekologinja napisala v ta isti izvid, ki je bil posla na komisijo. Danes sem dobila odločbo s komisije, v kateri piše, da je odobren BS od 25.12. do 6.1., s 7.1. do nastopa porodniške pa moram delati po 4h. Torej do 17.2. Vem da kljub temu, če vložim pritožbo, moram iti v službo tako kot je določeno v odločbi. Vendar sama smatram, da nisem sposobna delati, delam namreč kot med. sestra v bolnišnici. Zanima me, ali mi lahko osebna zdravnica ponovno odpre bolniško in kdaj? Ali jo lahko odpre že s 7.1., torej takoj en dan po prekinitvi sedanje bolniške? In če jo lahko, mi jo zopet lahko da le za en mesec, torej do cca 7.2., do nastopa porodniške je potem še 10dni? Kaj potem tistih 10dni? Gre ponovno na komisijo? Kaj, če ne odobrijo?
Videla sem komentar, kjer piše, da so mnoge nosečnice doma, kljub temu, da jim “nič ni.” Verjamem, da je mnogo takih primerov, vendar jaz res ne bi bila doma, če bi bila zmožna delati. Namreč ni mi jasno, kako sem bila do sedaj nezmožna za delo, v zadnjem mesecu in pol pred nastopom porodniške pa sem sposobna delati po 4h?
Se opravičujem, vendar imam prvič opravka s komisijo in res ne vem kako stvari potekajo. V odločbi jasno piše, da se moram držati le te, tudi če vložim pritožbo. Kar pomeni, da moram s 7.1. v službo.