Najdi forum

Valjda z jezikom, a ne? )

Vse kar si napisala je vejetno resnica in velja najbrž v večini primerov. Enako moram pritrditi Aligatorju. Vesel sem, da so vajine izkušnje s faksom pozitivne. Moram priznati, da sem reagiral čustveno, ker je pač moja življenska zgodba bližja Saškini. Ker sem se ze javil, moram pojasniti vzrok. Pred vec kot četrt stoletja sem se kot srednješolec zaposlil na dnu kadrovske piramide v podjetju visoke tehnologije, kjer že takrat izobrazbena struktura uni.dipl. presegala 50% (danes je vsaj 75%). Doživljal sem tudi stvari, ki jih doživlja Saska. Po kakšnih 10 letih so me postavili na mesto inženirja (predpostavljam, da so vedeli zakaj), zato sem se odločil še malo formalno izobraziti. Ko sem s petnajst let praktičnih izkušenj,poznavanjem in izmenjavo mnenj in prakse s tujci, spoznal naš visoko šolski sistem od znotraj, se mi pač izoblikovalo mnenje, ki sem ga predhodno napisal. Dodatno me v to prepričujejo izkušnje, ki jih nabira hčerka in njene kolegice na študiju gradbeništva. Ne vem, če si sploh lahko predstavljate uzitke profesorja, ki se mu “danes” na izpitu mehanike tal ali hidravlike pojavi dekle? Zavedam se specifičnosti svojega primera.Vendar poznam se kar nekaj meni podobnih primerov, ko so ljudje s pomanjkljivo izobrazbo podredili svoje zivljenje (vkjucno s prostim casom) podjetju, medtem ko mnogi uni. dipl. le “hodili” v službo.. Danes se popolnoma zavedam napačnosti taksnega ravnanja. Verjetno, bi kot tehnik lahko zivel bolj srecno, ceprav bi imel nekaj tisocakov manj. Zaradi izgubljenega zdravja, me bo “jutri” zamenjal uni. dipl…, ki se bo predhodno dodatno izobrazeval se dve do tri leta in prav je tako. Pa ne zamerita, ljudje so pac razlicni.
Pepi

O danasnji dostopnosti faksov se bos prepricala , ko se ti bodo vpisovali otroci. Res je , da je na vseh tehnicnih smereh zares mnogo mest, ce imas punco pa mnogo srece!
Pepi

Oprosti, Klara predhoden odgovor ni bil namenjen tebi, temveč Katji. Nepazljivost, pač, ker sem imel odprte vse odgovore. Lep dan.
Pepi

Pepi, saj ni kaj zameriti, si kar stvarno napisal, kako marsikje je, pa seveda
ne bi smelo biti.

Ko sem se jaz vpisovala na faks je bilo 500 prostih mest in čez 800 prijavljenih. Pa sem kar gor prišla, ker sem si zadala tak cilj. Tako, da za mojega otroka me ne skrbi, da se ne bi mogel vpisati na željeni faks, če si bo to seveda želel! Tudi trdim, da pri nas fakulteto ni problem naredit, če le hočeš. Ali drugače povedano: vse se da naučit. Samo trud je potrebno vložit.

Če pa gledaš v zrak in šteješ muhe pod stropom, pa faksa naredil ne boš! Je pa potrebno veliko volje, ampak saj v končni fazi se učiš edinole zase in za svoj blagor!

S finančne plati je pa tako, da bo izobrazba vedno dražja, zaživel pa bo tudi sistem kreditiranja študija. Kakšen tolar pa upam, da bom lahko primaknila tudi jaz. Vsekakor pa je to najblje naložen denar, vsaj za moje pojme!

Need a job? 😉

Ne vem saška mogoče res ni fer ti pa lahko povem, da tudi sama imam zaenkrat samo srednjo šolo končano (faks še obiskujem) in sem si šele sedaj po dveh letih delovne dobe v istem podjetju priborila 72.000,00 SIT plus malica nič prevoza. Na začetku sem dobivala pripravniško plačo 43.000,00 SIT potem so dejali, da je trenutno kriza in sedaj imam to plačo, ki sem jo zgoraj navedla.
No saj te ne želim prepričati, da se zadovolji z majhnim in da bodi kar vesela samo opozorila bi te rada na tako kot sem jaz in verjami, da jih ni malo.

Hvalabogu, da obstaja se kdo, ki razmislja na taksen nacin.

Ne bi se mogel bolj strinjati s tabo.

Ne mores govoriti o ne-fair placilu, ce si nanj pristal. Ce si na trgu vreden vec, potem lahko v podjetju zahtevas vec; ali podjetje zapustis in najdes drugo sluzbo.

Vecina podjetij bo na utemeljeno zahtevo reagirala elasticno. Jasno pa ne mores zahtevati 2 x toliko, kot enako sposoben konkurent.

Se moja placica (anonimnost je lepa rec): 1.152.000 SIT.

Tommy

Me? No!

New Report

Close