Najdi forum

PLAČA VZGOJITELJICE

ali mi lahko kdo pove koliko znaša okvirna plača vzgojiteljice v vrtcu -lj, če ima sredjo šolo in koliko če ima višjo ali celo visoko?
ter koliko pomočnice vzgojiteljice ?

Ne vem za LJ, Štajerska pa cca.: pomočnica 100.000 sit (plus še prevoz ter hrana), vzgojiteljice tam nekje 30.000 več.
Lp

No, v našem vrtcu (LJ) imajo vzgojiteljice tam nekje med 180 in 200 tisočaki (ne vem pa, ali z malico in prevozom ali brez). Pomočnice pa bistveno manj, ne glede na izobrazbo. Tam okrog 120.

pla
a vzgojiteljice z visoko izobrazbo, brez delovne dobe: z vsemi dodatki k pla
i (brez prevoza in prehrane) je v kolicniku cca. 4,8 kolicnika oziroma po novem predlogu ZSPJS 33.placni razred. ja, to je cca 180 jurckov, za zacetek.

ne verjamem da imajo tako visok količnik,kvečjemu tam do 3.20 lahk oda majo.

Toliko osnovne plače brez prevoza in prehrane zagotovo ne. Kvečjemu skupaj s tema dvema postavkama…

Kaj štejete k osnovni plači? To ni samo izhodiščni količnik v višini 3,25. Ker to je zavajanje. Vzgojiteljica prvi dan, ko konča visoko šolo in se zaposli v vrtcu, prejme poleg količnika v višini 3,25 še korekcijski dodatek 0,15 količnika in dodatek za psihofizične obremenitve v višini 1,74 količnika, skupaj je torej količnik za izplčailo plače v višini 5,14 količnika krat izhodiščna bruto osnova…. To pa, dragi strokovnjak, je bistveno več od 3,20, kajne????

G. Gaber si je dobro zrihtal volilno bazo.

Kot sem videla iz novih predlogov kolektivnih pogodb pa bodo vzgojiteljice startale v 33.plačnem razredu….tako kot višji svetovalci po najmanj 6 letih delovne dobe….seveda če je tako delovno mesto v upravi sploh sistemizirano in prosto in predvideno s finančnim načrtom in sredstva zagotovljena…..

Moj mož dela v OŠ in ima tak količnik, tri leta del. dobe, neto izplačilo plače s prehrano in prevozom brez kakšne stimulacije še ni preseglo 200.000 (mu pa direkt odštetejo dodatno zavarovanje in članarino v sindikatu).

Imam magisterij, delam v prvem razredu in sem v drugem plačilnem razredu ter imam naziv mentor in zraven še 6 let delovne dobe, pa seveda olajšave za dva otroka. Moja plača še ni presegla 200 Ksit neto (prevoz in malica sta odvisna od kraja bivanja in službe). no, vrti se okoli 195Ksit.

srednja izobrazba, 20 let delovne dobe,osnovni koeficient 3.43o & razni dod.- 0.150;dod. za del.dobo 0.326;dod.mentorstvo 0.300;dod.1.690=skupaj 5.896;nanese okoli 180.000 sit

New Report

Close