Najdi forum

Plača tajnice v šoli

draga moja pojdi v službo v šolo. v šoli so plače boljše kot v gospodarstvu. tajnice in hišniki, verjemi pa ukažejo največ. tajnice običajno kaj poketitarajo z ravnatelji, vsaj pri nas je tako, pol pa lahk razumeš, da boš glavna. dopusta veliko, počitnic čez glavo, delavnik redkokdaj 8 ur. pri nas ima tajnica okrog 1000€.

Jaz bi takoj šla za tajnico v službo. Služba je bolj sigurna, delovni boljši. Bolje je biti v šoli, kot v privatni firmi. Pa tudi, če je plača slabša.

Ni čudno da gre delavcem v tej državi tako slabo, ko imajo tajnice v šoli nadpovprečne plače.

Najbolj zanimivo pri tem je pa, da so šolniki zmeraj v prvi vrsti, ko je potrebno štrajkati in se pritoževati o nizkih prejemkih.

Lepi.: sem prepričana, da sami niste šolnik/ca?! Oz. če ste, niste režijski delavec. Zatorej bi vas prosila, da ne mečete zaposlenih v šolstvu (kar se tiče osebnih dohodkov) v isti koš! Primerjajte plače profesorjev in plače režijskih delavcev. Razlike so OGROMNE, verjemite. Poleg tega se s 1.1. uvaja nov zakon o plačilnih razredih in bodo plače milo rečeno nikakve! Osnovna plača (npr. za tajnico ali računovodjo) bo cca 800-900 EUR. Bruto!
Naj poudarim, da meni osebno delo v prosveti zaradi mnogih drugih ugodnosti odtehta tudi nižjo plačo. To je dejstvo. Ampak plače niso bajne.
Glede štrajkanja pa so doslej vedno bile izpostavljenje (prenizke) profesorske plače. Plače režijskih delavcev pa ne.
Lp!

Draga Motorola,

Ravno o takem govorjenju kot je vaše je bil govor v mojem postu – nerazumevanje dejanskega stanja na trgu delovne sile zamegli poglede ljudem, ki mislijo da je njihovo delo več vredno…

Za delo tajnice in računovodje sem prepričan, da bi na razpisu dobil več kot 200 prošenj ter bi jih bila vsaj polovica pripravljena delati za 600 €ur in manj (bruto z vsemi dodatki seveda).

Prav iz tega razloga vam verjamem, da ste lahko zadovoljni s svojo plačo, ki je višja kot je njena dejanska vrednost, če pa dobite še druge ugodnosti, pa je to sploh dobro za vas.

Vseeno vam priporočam da se s tem ne hvalite preveč, kajti ne boste postali ravno popularni med drugimi, ki niso tako uspeli…

Pozdravljeni, Lepi.
Ne, nisem človek, da bi se kregala – konec koncev spoštujem koncept forumov; torej da so javni in vsak izpostavi svoje mnenje. In s svojim mnenjem seveda sprejmem tudi morebitne “napade” nase.
Sem pa vseeno kar malce osebno prizadeta nad Vašim mnenjem. Namreč očitno ste Vi, kot poznavalec razmer v prosveti prepričani, da svojih plač režijski delavci ne zaslužimo/jo.
Jaz zase osebno lahko mirno trdim in stojim za tem, da svojo plačo zelo pošteno in precej krvavo zaslužim, verjemite! In nimam niti približno slabe vesti, da dobim 5. v mesecu na račun tisto mesečno nakazilo!

V svojih prejšnjih postih sem želela razložiti, da mi več kot dodatnih 100 ali 200 EUR plusa na računu ne pomeni toliko kot dejstvo, da ob 15h (praksa res ni takšna, da bi dostikrat mogla podaljšati; se pa tudi zgodi sem ter tja) zaklenem pisarno in grem domov. Početi stvari, ki so moji hobiji in me veselijo.
Evo, toliko. Sej vem, da Vam moje mnenje ne pomeni dosti; najbrž smatrate tudi da ni objektivno. Ampak vseeno sem pa mogla napisati kar me je težilo. 😉
Lep dan Vam želim!
K.

Spoštujem vaše mnenje, ga lahko razumem in tudi upoštevam. Dejstvo pa je, da razmer na trgu delovne sile ne določave ne vi ne jaz (in tudi ne moreva reči koliko je delo vredno) in prav tako je dejstvo, da v trenutni situaciji dobiti nekoga v režiji za tajniška/referentska dela v prosveti ali gospodarstvu ni težko dobiti za 600 €ur bruto.

Verjamem, da se bo situacija v nekaj letih spremenila, saj bodo ljudje se preusmerili v poklice kjer je trenutno pomanjkanje delovne sile (predvsem za ročna dela…) ter bodo posledično tudi plače v administraciji lahko višje.

Še enkrat : kdor trenutno prejme več kot 600 Eur za administrativna dela je lahko zadovoljen z vsako plačo nad zneskom o katerem govorim.

In tukaj ni nič osebnega…nisem iz prosvete ampak iz administracije

V bistvu se strinjam z Vašim mnenjem, Lepi.
No, vsekakor bi se velika večina strinjala z mano, da se ne bi branila/i višjih plač – glede na cene, ki so “nore”…
Vsekakor pa zaenkrat nimam kaj jadikovati. Na srečo znam/o videti druge, lepe stvari, ki nas obdajajo, kajne?
Lep in sončen dan Vam želim, Lepi!
K.

NOROSTI JAVNE UPRAVE – TEKAŠKI NASVETI MALO DRUGAČE – RUNNING TIPS (tekaskinasveti.com)

New Report

Close