PLAČA-POMOČNIK VZGOJITELJA
Pozdravljeni,
zanima me,če veste,od koliko do koliko se giblje plača vzgojitelja-tistega ki ima narejeno srednj šolo in dela kot pomočnik vzgojitelja.
ter še nekaj dodatno-zakaj tiste starejše vzgojiteljice,ki so delale po starem sistemu in majo samo sredno šolo,zakaj jim je priznano kot da so naredilie fax in dobivajo tud višje plače,,,pa sploh niso faxa nardile? kar padle so v višji cenovni razred. ne vem kolk je to kej pravično do tistih,ki se trudjo s faxi..
hvala!
Sem dip. vzgojiteljica – dela ne dobim v vrtcu, zaradi takih lumparij delam za 550€ neto. Kot sem slišala imajo pomočnice neto okoli 700€, dipl. vzgojiteljice pa okoli 1000€ – 1100 neto. Vem, da ni pošteno, da vzgojiteljice s srednjo izobrazbo delajo, kot vzgojiteljice in pri tem imajo 1000€ plače, s tem, da se danes vzgojiteljico potijo 3. leta naprej pa še dela ne dobimo. Ampak takrat faxa ni bilo in vzgojiteljska šola je bila le srednja 4. letna, res pa, da bi morale danes vzgojiteljice narediti vsaj kakšen enoletni tečaj za naziv vzgojitelja. Pomisli kako izgleda to: na mestu pomočnice vzgojiteljice je dipl.vzg., na delovnem mestu vzgojiteljice je pa vzgojiteljica s srednjo izobrazbo – NI POŠTENO!!
Se strinjam s h.
Jaz osebno končujem fakulteto-predšolska vzgoja in sem do sedaj delala 4 leta v vrtcu. Sama vidim, da so večinoma bolj pomembne izkušnje kot pa zaključen študij. Se tudi strinjam, da so nekatere vzgojiteljice, ki bi lahko malo obnovile znanje, zgolj zato, ker se nakatere reči enostavno skozi leta spreminjajo. Ampak tako je.
Delala sem v vrtcu kjer je “vzgojiteljski kolektiv” dokaj “star” pomočnice so pa vse s končano fakulteto. Ampak enostavno čakajo in ko gre kakšna v pokoj gre tista z diplomo in največ delovne dobe na njeno mesto.
Mislim, da je pametno da si nekaj let pomočnica. Sej tudi drugje le redko skočiš na najvišji stolček. 😉
pošteno, nepošteno.
je treba delat in se ne spraševat kaj bo čas prinesel.
vsega se ne da primerjati z denarjem. 1000 e, ali 700 e, ali kdaj bo dovolj? pol planeta živi z dolarjem na dan.
sam imam končanih kar nekaj šol, fakulteto, neformalnih izobraževanj in drugih znanj.
odpira se mi pot v predšolsko vzgojo in ravno zaradi tega nameravam na prekvalifikacijo, katero bom delal zaradi širitve znanj in možnosti.
pomembno je, da sem sam zadovoljen s tistim kar počnem. če pa je še kdo srečen zaradi mene, še toliko bolje.
…pa da bomo bolj točni…ker mi gre na živce, da se pogovarjamo o neto in bruto plači…enormna plača na račun z vsemi stroški je le stežka 750 eur…če se voziš do 25 km na dan recimo….govorim za pomočnika vzg. … tako, da velja le-to, da ti je delo z otroci dejansko v veliko veselje, kar meni osebno je :))) …
…po moji lastni presoji bi morale vzgojiteljice vložiti v svoj poklic malce več človečnosti, jaz vas smatram, za tisti čas ko sem odsotna v službi ali pa v šoli, za drugo mamo mojemu otroku!
Rada bi videla koliko izmed vas, ki zaslužite od 700 pa do 1100 neto, ste res vzgojiteljice in pomočnicevzgojiteljic po srcu in ne nekakšni roboti ki mislijo samo na zaslužek?
Včasih sem prav razočarana nad vami, ne nad vsemi, nad nekaterimi!