Najdi forum

kaj se učiš na policijski šoli v tacnu? hvala

policist,ki zlorabi pooblastila in po krivici obtoži državljana ni ne kaznjen in se tud ne rabi opravičit za svoje nedelo. 800 eur je krepko prevelika plača za takšne nedelavce. jaz osebno sem delal 200 in še nekaj ur ,da sem dobil 800 eur .neverjetno ampak resnično.niti 300 si ne zaslužijo

pa tudi na malico v gostilne prihajajo s službenimi vozili.sem osebno videl večkrat to. se opravičujem,če imajo to zakonsko dovoljeno. verjetno imajo.jaz ko sem hodil na malico sem iskal službeni avto pa so mi dali pred nos malico pogrej pojej in ni bilo treba it nikamor

Jaz sem tudi policist. Ga ni boljšega šihta, za tako malo dela. Priznam ,zakaj bi lagal in se skrival. lepo je. Pa še plačajo ti. Vi pa garajte, baje, da vsi ostali grozno delate, nergajte in bodite nevoščljivi še dalje.

Jaz mislim, da ne razumete. Delo policista ali kriminalista ni tako kot na TV, saj tam le igrajo načrtujejo strele, korake in v resnici ni tako lahko postati policist ali kriminalist (posebaj ne kriminalist). Dala vam bom primerjave:

TV;
-vse sledi se najdejo na izi
-primer se konča v nekaj dneh
-policist, kriminalist se vedno izogne strelom
-super inteligentni psi
-zelo dobri avti
-mladi (okrog 25 let stari) kriminalisti
-vedno zaključijo primer

Resničnost:
-nekaj časa rabiš da najdeš eno sled
-Primer se vleče po več mesecev
-zelo veliko tvegaš glede svojega življenja
-psi so inteligentni, ampak ne tako kot na TV-(komisar rex)
-avti so neke majhne škode,peogeoti….
-zelo veliko traja, da se izšolaš za kriminalista
-1/5 primerov se ne reši

Številke spodaj so seveda NETO, z vsemi dodatki ampak brez prevoza in malice)

Zelo enostavno. Kot navaden policist, ki je štartal iz akademije z 21. plačnim razredom pa do usaj 5ih let dobe ne pričakuj več kot 650-700€. Večina policistov ima plače od 850-1100€, razni specialci, kriminalisti, nekje okrog 1250€, če delo opravljajo že dolgo časa. Do kakšnih višjih plačnih številk pa jih prileze zelo malo, zelo pozno.

Delavnik se zelo razlikuje, nekateri delajo: 12ur čez dan, za tem 12 ur nočna, za tem dva dneva frej. In od začetka. Nekateri 4 dni po 10h in 3 dni frej. Nekateri normalnih 8 oz. 12 ur a čez dan, kdaj zjutraj, kdaj čez noč, vsi pa zagotovo ogromno praznikov in vikendov.

Kot primerjavo in če pustimo njihove razmere z kriminalom.
V ZDA ima povprečen policist mesečno plačo nad $4500. V Evropi (Anglija, gor v skandinaviji) pa že začnejo z najmanj 1500€

Ja zgornje številke so seveda neto. Spodnje pa so bruto. Prav tako bi lahko zraven napisal kakšna je povprečna plača v ostalih državah, kar je merilo za standard oziroma cene.
Tako hitro ugotoviš da so policaji v Sloveniji še preplačani.

Pač velikih glav ne kaznujejo ker če je kazen je izbrisana se preden pride do postaje in če je kej resnega pa itak sodišče zajebe…to sega visoko… Vse je politika

New Report

Close