Plača policaja
Estera, dobro si opisala vse dogodke. Kaj čmo, demokracijo si nekateri razlagajo po svoje in precej čudno! Vsak misli, da se z varnostjo lahko igraš po mili volji in se ne bo nič zgodilo, policist, varnostnik ipd. pa ne delajo drugega, kot vlečejao plačo in delajo škodo državi, v službi pa cel čas prespijo.
Vsak, ki ima vsaj malo v glavi pa dobro ve, da je to drugače. To se je pokazalo tudi v primeru KARADŽIČa, ko je potoval in dopustoval po več državah.
Kar se tiče samega dela z ljudmi je res težko, a vse še nekako preživiš. Dokončno pa te v veliki večini potolčejo razni “šefi” in to predvsem takšni, ki so prišli v policijo po vezah, uniforme in dela na cesti ter ulici še povohali niso.
1.) Ko vozniku, ki mu je zagroleo vozilo rešiš vozilo s službenim gasilnim aparatom in naslednji dan te tak “šef” opozori: “Tisti, ki je gasilni aparat izpraznil, naj ga takoj tudi napolni!!!???” In smo plačali prijatelju liter vina, da so gasilni aparat usposobili.
2.) “Šefa” opozoriš da je agregat brez nafte in bodo naslednji dan izklopili elektriko za več ur zaradi del je njegov odgovor naslednji: ” Pojdi kupit nafto za tvoj denar in mi nato prinesi račun???!!!”
In popolna kriza je tu, če imaš v glavi vse pospravljeno !!!
LP!
Še moja izkušnja.
Okoli 6:15 prideta dva policista v lokal na kavo. Potem čez kakšno uro ravno ta dva policista vidim na parkirnem prostoru pred veleblagovnico. Vrata na voznikovi strani odprta, noge iz avtomobila in bere časopis. Potem seveda na malico in namesto, da bi okrog poldneva preverjala promet avto postavita v senco ob cesti in sedita v avtomobilu. No potem ju pa itak reši naslednja smena
A lahko malo razložiš kaj je to preverjale promet???
Če misliš ustavljanje brez razloga je to vznemirjanje ljudi in to ni dovoljeno!!!
Tako da se moraš bolj izjasnit kaj si sploh hotel povedati.
V tovrni je najboljši tisti vzdrževalec, ki nima dela!!! Mogoče pa nekaj podobnega velja tudi tukaj. Vsaj včasih, ne pa vedno.
LP!
Re: Plača policaja
Napisal: MAKI
Datum: 02.08.2008 17:27
A lahko malo razložiš kaj je to preverjale promet???
Če misliš ustavljanje brez razloga je to vznemirjanje ljudi in to ni dovoljeno!!!
Preverjanje psihofizičnih sposobnosti voznikov, uporaba varnostnega v vozilih, preverjanje vozniškega in prometnega dovoljena, pravilna ali nepravilna uporaba mobilnih telefonov med vožnjo…………….
Nobeno ustavljanje ni brez razloga. Kaj pa, če naletita na pijanega voznika, ki bi “prišel skozi”, če ga ne bi ustavila???
Tale zadeva s policisti. Enih res ne zastopim..,samo pljuvat po policistih in to je to..(no,da ne bo pomote, tudi jaz jih ne maram, oz. nočem imeti opravka z njimi). Naj vas spomnim, da ima vsaka zgodba dve plati. Pa da ne bom dolgovezila…, policija in vse ostale inštitucije (zdravstvo, sodstvo, šolstvo) imajo čist adijo sistem. Povrhu tega pa še mentaliteta. Eden je bolj pameten kot drug. Veliko jih je šlo za policista, da so lahko svoj ego ven metali, ali pa ga še sedaj, samo je problem, ker za to dobi tistih 800 na mesec, dela pa vsakodnevno s takšnimi in drugačnimi pacienti. Logično, da mu visi dol (ali pa noge iz avta:)). Tisti pa, ki so šli za policista z namenom iskanja pravice, jih pa slej ko prej dobijo po gobcu. In spet…, zakaj bi se matrov, če je pa bolj varno in zdravo v avtu na križišču z liziko v roki. Da pa je vse skupaj tako, je pa kriva država. Dejte že enkrat mal bolj na široko pogledat!
Najprej lep pozdrav vsem tukaj. Ta forum sem odkril povsem naključno in zato mi bo v veselje, če bom komu kakorkoli pomagal, pri njegovi odločitvi. In zdaj k temi. Sam sem policist kriminalist, delam na eni izmed policijskih postaj najvecje policijske uprave, torej na PU Ljubljana. Sam lahko povem, da se v tem poklicu najdem. To je bila vsekakor pravilna odlocitev, v mojem zivlenju. Naj se slisi še tako klišejsko, ampak v tem poklicu je zares pomemnba predvsem zavzetost za tovrstno delo. Kdor razmišlja samo o plači, potem mu svetujem nikar, nikar v policijo! Plača je tolikšna da clovek lahko dostojno preživi. Vsi, ki mislite, da je enostavno priti v policijo, vam ze na začetku povem, da temu le ni tako. Kakšni so pogoji za začetek šolanja v šoli za policiste, si prebrerite na naslovu: http://www.policija.si/portal/zaposlitve/
@Ziga12, za opravljanje službe v Sektorju kriminalistične policije je potrebna šesta oz. sedma stopnja izobrazbe. Selekcija je tu izjemna in le malo jim uspe po pokncanem študiju (primer: VS. ali UNI – kriminalistika na FVV), pridti na SKP. Policist – kriminalist, je lahko sicer tudi z V. stopnjo izobrazbe, vendar so to po večini policisti, za katerimi je že večletna delovna izkušenost. (Taki delamo na postajah; t.i. lokalna kriminalistična skupina – LKS.)
Povprečna plača kriminalista na SKP-ju, mislim na tistega z končano VS ali UNI izobrazbo znaša nekaj več kot 1100 eur mesečno. Policist kriminalist dobi tako povprečno nekaj manj kot 1000 eur mesečno.
Plača je odvisna od mnogih dejavnokov, predvsem v katerem plačnem razredu si (policist začetnik je razvrščen v 21. pl.r.), od izmenskega dela, delovne uspešnosti, nagrad, itd.)
Ponavljam, služba Policije ni za tiste, ki hočete zaslužiti “več” denarja. Je služba, ki jo moraš opravljti z veseljem. Zavedati se morate, da smo policisti 24 ur na dan in ne le tistih 8 oz. 12 ur, kot se jih oddela v službenem času. Smo zato, da pomagamo, varujemo, kaznujemo in še kaj. In še, policija je služba, v kateri je velika odgovornost na vsakem delavcu Policije. Še vsak, ki je prišel v policijo zgolj iz radnovednosti je zelo hitro tudi odšel. Res je, da se dela ob sobotah, nedeljah, ponoči, cez dan, po snegu, blatu, ledu, vročini, dežju, toda ni lepšega občutka ko uspeš napisati dobro kazensko ovadbo, ko uspeš zaseči večjo količino droge, ko uspeš zapreti osumljenca, ki je bil nevaren za vso okolico, itd. To odtehta vsa odrekanja, ki jih ta služba brez dvoma tudi zahteva.
Vsem bodočim kolegom, ki se v tem poklicu vidite, dobrodošli!
krim,
to si pa dobro napisal!
Kot velika večina med nami,imam tudi sama rada čimmanj opravka s policisti,policijo.
In lahko rečem dvoje-če imaš čisto vest,te srečanje z njimi ne skrbi,te nima zakaj.Če imam avto neregistriran,pa se peljem ,če sem ga spila kak kozarec “čez”,pa se peljem,so mi nadvse “zoprni”,izogibam se jim:):):)
če pa se ti zgodi “problem”,naj bo to kje na cesti,bognedaj če je doma prehudo,če se ti zgodi kaj hudega v zvezi s krajo,pretepi,nadlegovanjem-koga hitimo poklicat? 113,a ne?
Tako ,da,policisti,gasilci,reševalci so taka kategorija ljudi,da dajte kape kar lepo dol pred njimi!(če odmislimo kak škart,ki je tudi možen).
Razen,če ste z one strani,no,ja….
Mesečna plača znaša 1870€, po poklicu sem kriminalist – začetnik v delu, za mano je komajda 1 mesec, plača prometnega policista se giblje od 800 pa tja do 1200€, predznanje borilnih veščin ni nujno, je pa zaželjeno in, seveda je to delna prednost pri iskanju službe, za katero je potrebno v naprej podpisati pogodbo (še preden si sprejet v šolo)
Obveza za vpis v šolo je fizična sposobnost (kadilci odpadejo ker ne večinoma ne zmorejo pritiska), govorim o psihičnih in fizičnih testih, ki niso lahki. Sem ob drugem tudi športnik in, sem čez teste komaj uspel priti.
Lp, Dejan
Na smeh mi gre ko berem določene komentarje.
Sama sem živela skoraj 10 let s policajem in vem kaj so prednosti in slabosti.
Nekoč pred leti je bil ta sektor kolikor toliko porihtan, zdaj pa iz leta v leto slabi na vseh področjih.
Nekoč so zahtevali res neko izobrazbo, psihično in fizično sposobne, z obvladovanjem raznih veščin in tako dalje.Danes je to lahko vsakdo, tudi jaz. Zavedaj se, da v policiji ni rožnato ne glede plače, še manj pa glede dela in žal bo to vedno slabše. Vsak gib so nekoč imeli točno določen in o tem so mogli na koncu raportirati šefu. Urniki so res ubitačni, plače pa nikakve.Poznam jih precej in stara generacija (okrog 40 let) je še nekaj, ta mladina pa nima hrbtenice. Komentirala bi samo to, da tudi jaz bi pila kavico in stegovala noge v luft za tako plačo, problem pa ni najbolj v tem ampak to, da si izpostavljen v kakšnem kriminalnem sranju in opraviš dobro svoj posel, preden se ti izmena konča, pa kriminalec čaka tebe pred postajo in se ti smeji v fris.Kje je potem tu problem?
Saj tudi sami se zadnje čase poskušajo upret, naprimer z zadnjim protestom, da so voznike samo opozarjali za prekrške.Policija je razdeljena na več skupin (prometna na prometu, splošna na vsemu, specialne enote v zahtevnih primerih-24 urna razpoložljivost….)
Jaz za vsranih 1000,00 € niti pomislim ne na to.