Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pityriasis ?

pityriasis ?

Osemletni hčerki se je pred 2 mesecema na ramenu naredil okrogel madež, rahlo pordel in nabreknjen. sprva temu nisem posvečala pozornosti, ker ima pozimi vedno težave s kožo (suhi madeži), potem pa se je zelo povečal in se začel luščiti, tako da je pediatrinja sumila, da gre za mikrosporijo. hiter test je bil negativen, rezultate dobimo januarja. pred 1 tednom pa se je pojavilo še veliko manjših madežev. medicinska sestra je rekla, da gre verjetno za pityriasis roseo, dermatologinja pa je postavila diagnozo pityriasis alba in predpisala Garamycin mazilo 2x na dan. napotila jo je na vse možne preiskave, ki pa bi se jim raje izognila, ker je hčerko zelo strah. če gre za p. roseo, ta itak sama izgine; če pa je p. alba, pa jo itak mažem s predpisanim mazilom.
Kaj vi mislite?

Pozdravljeni!

KOt vidite je problem diagnoze tudi pri tistih, ki so videli spremembe, zato vam ne morem pomagati preko interneta.

Vsekakor z Garamycinom ne morete zgrešiti, poleg tega naj uporablja mastne kreme, lahko pa poskusite z izogibanjem močenju, ker v primeru P. rosee voda ni priporočljiva.
Če se bo stanje umirjalo bi lahko šlo za nevedeno bolezen.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close