Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija pitje velikih količin ponoči

pitje velikih količin ponoči

Pozdravljeni!

Naš 2 letnik ponoči ogomno pije. Pije iz lončkov ki ne polivajo, tudi do 2,5litra na noč (običajno vodo, ali pa zelo šibak nesladkan čaj). Običajno spije 1 liter, se je pa zgodilo, da je spil tudi že 3 litre. Naj še povem, da je bil do 6 m izključno dojen, ter nato dojen do 10m. Nekaj časa je imel po dojenju steklenično, nato pa je začel piti iz lončkov. Misli, da se je pitje zelo povečalo po trebušni gripi, ki jo je prebolel pred pol leta. Takrat je ogromno bruhal, imel drisko, zato smo ga spodbujali k pitju. Od takrat naprej se ponoči večkrat zbuja, ter toliko časa prosi oziroma joka da je žejen, dolker ne dobi. Sedaj ima poleg postelje že pripravljene lončke, on pa jih sdam vzame, spije, položi nazaj, ter kasneje vzame drugega.
Zaradi takšnega pitja ga moram ponoči tudi 2-3x previti, saj bi drugače spal popolnoma moker ter polulan. To me niti ne moti, me je pa prijateljica opozorila, da nočno pitje ni dobro za ledvica, ter da je najbrž bolan. Zanima me, kakšne bolezni so možne, ter če to resnično škodi otroku? Bi ga morala peljati k pediatru na kakšne teste?

Že vnaprej hvala za odgovor!
Lep sončen dan!

maksima

Spoštovana maksima 57,
otroček res popije veliko tekočin, predvsem ponoči. Morda bi pregledali urin (da se oceni koncentracijska sposobnost ledvic), morda bi bil potreben pregled pri pediatru nefrologu.
Kar pojdite se pokazati, vsaj urin bi dali, mislim pa, da mu nefrolog ne bi škodil.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor! Se bomo šli pokazat.

Lp, M

New Report

Close