Pisni izdelki, lektoriranje
Potrebujete seminarsko nalogo, pa ne veste kje in kako začeti? Morate napisati referat, nekakšen priročnik, zbornik, promocijsko besedilo ipd.? Lahko vam pomagam. Če že imate zbrano temo, določite še literaturo ali pa jo izberemo skupaj, nato pa počakajte na pisni izdelek. Pisanje bo dolgo po dogovoru, strokovno normirano, lektorirano, napisano bo v dogovorjenem roku. Cene so konkurenčne.
Nikar se ne dajajte v zobe zaradi slabega pisnega izdelka, pa naj bo to zaradi vsebinske plati ali pa jezikovne pomanjkljivosti in neustreznosti. Imate že napisan izdelek, pa ga še ni dobro dati iz rok, dokler ni ustrezno jezikovno pregledan? Sem lektorica, vaše besedilo bom pregledala, popravila vse napake, po potrebi vam svetovala, kako bi bilo bolje napisati, ipd. Cene so konkurenčne.
Nataša
Živjo. Pri ceni lektoriranja je pomembnih več dejavnikov, med drugim kakovost besedila (če ima lektor veliko ali malo popravkov), namen besedila (bo objavljeno v poljudni reviji, strokovnem priročniku ipd.), “teža” besedila (poljudno, strokovno, leposlovno ipd. besedilo), čas za lekturo (zelo hitro, po dogovoru ipd.) itd. Glede na te in druge dejavnike se lahko cena lekture zelo spreminja. Moje načelo je, da mora biti lektura dobra, in sicer tako v pravopisnem kot v besedotvornem, stilističnem idr. smislu. Z drugimi besedami, ne ukvarjam se samo s popravljanjem zatipkanih napak in vejicami, to zna vsak malce bolje šolan osebek. Moja lektura temelji na celovitem pregledu in popravi besedila.
Zakaj tako dolg uvod? Zato da lažje pojasnim, zakaj ne morem kar “ustreliti” cene za besedilo. Rada besedilo najprej pregledam, vidim, koliko približno bo z njim dela, nato pa se z avtorjem dogovorim za ceno. Načeloma pa velja približno takole: cena za avtorsko polo (16 ustrezno normiranih strani oz. 30.000 znakov) se giblje od 8.000 do 10.000 sit. Ta razpon je utemeljen s prejšnjimi pojasnili.
Za diplomske naloge pa raje uporabljam nekakšen pavšal, tj. od 10.000 sit dalje, navadno ne več kot 20.000. Gre preprosto za to, da se zavedam, da je lektura, pa čeprav še tako strokovno delo, draga, in želim pomagati študentom. Po mojih izkušnjah so najbolj “pismene” diplome ekonomske fakultete, te so navadno tudi krajše (do 45 strani), pri teh se vedno dogovorimo za pribl. 10.000 sit/diplomo, pri npr. diplomah pedagoške in fakultete za družbene vede je bilo navadno več dela, navadno so tudi daljše, cena je prilezla do 20.000 sit/diplomo. V teh primerih tako ne obračunavam ceno za število znakov (30.000), ampak za diplomo. Za vse cene pa se po pregledu besedila najprej dogovorim z avtorjem.
Če želiš, se javi, bova skupaj pogledali besedilo in se dogovorili za pametno ceno.
Lp, Nataša
saj ne da bi hodila v zelje, ampak s konkurenco menda ni nic narobe…
no, barbara in se kdo s podobnimi tezavami, moje cene so nekako za pol nizje od natasinih, od 100 – 200 SIT na stran. je pa res, da ti jaz ne bom diplomske obdelovala na vse mozne nacine, ampak jo bom popravila tako, da bo slovnicno brezhibna. normalno da ti popravim tudi kaksne cudno zvenece stavke in te opozorim na kaksne vsebinske lapsuse, nikakor pa se ne vtikam v to, kar si napisala, ker je to tvoje avtorsko delo.
toliko. 🙂 te zanima? moj mail: [email protected].
lp!