piškoti brez sladkorja – je to primerno?
Pozdravljeni.
V 33 tednu nosečnosti so mi odkrili gestacijski diabetes in mi predpisali način hranjenja do poroda. Ker se šele uvajam (in izgleda, da se prav dolgo ne bom, saj imam do poroda le še mesec dni), me zanima, če mi lahko na hitro odgovorite slednje: v knjižici s prehrano sem zasledila dovoljeno uporabo piškotov, navedeni so s polnim imenom (ki ga nebi omenjala tukaj)- recimo kot malica so dovoljeni v 2 enotah, torej 4 piškoti ali 50 g. Mene pa zdaj zanima, ali lahko namesto točno TEH piškotov uporabim druge, ki so iz ovsene moke, jogurta in brez sladkorja. Ali so dejansko piškoti brez sladkorja – piškoti za diabetike? Ali mora prav posebej pisat na škatli, da so za diabetike?
Hvala za odgovore.
meni je rekel diabetolog, da so primerni samo od Medexa – vsaj od teh, kar jih je našel na naših policah, pa še to ne več kot dva na enkrat
Več ali manj vsi piškoti, ki so za diabetike in so bodisi slajeni z umetnim sladkorjem ali fruktozo, vsebujejo nekje enako količino ogljikovih hidratov (med 60 in 70 g na 100 g piškotov), zato je vseeno za katere se odločite. Pazite le, da bo količina približno enaka, seveda glede na velikost piškotov. Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.