Pisk v usesih, omotica
Pozdravljeni,
zadnje dni opazam, da mi v levem usesu kar nenadno za sekundo rahlo zapiska in takrat kot da bi se za sekundo malce zamasilo uho. Potem se vse normalizira..to se mi dogaja veckrat na dan.
Trenutno se vodim pri nevrologu zaradi bolecin v vratu in med lopaticama, tezav z refluksom ki ne izginejo..naj bi bilo povezano z vagusom..prav tako imam ce slabo spim (slab polozaj) tezave z omotico (ne vrtoglavico) ob dolocenih premikih glave, telesa..pri hoji itd. Kot da bi mi na neki zivec pritiskalo nekaj..simptomi ne izginejo. Cakam se za izkljucitev sindroma torakalnega izhoda.
Cakam se MR glave, UZ vratnih ven, nagibno mizo in CTA aorto cervikalne.
Opravil sem ze vrsto preiskav.. lumbalno punkcijo, MR celotne hrbtenice, CT glave, UZ trebuha, gastroskopijo, revma preiskave, podrobne preiskave krvi in urina, kolonoskopijo, EMG zgornjih in spodnjih okoncin in se in se.
Prebolel naj bi vnetni aksonski poliradikulitis, ampak izkljucuje se še sindrom torakalnega izhoda.
Zanima me ali je lahko to sekundno piskanje in sekundna zamasitev kaj povezana z tem vnetjem zivcevja ali bolecinami v vratu, hrbtu?
Sicer nimam drugih tezav razen konstantnih slabosti v zelodcu in obcasnih omotic, blagih mravljincev tu pa tam, nimam. Tudi sam ne vem vec kako si pomagati. Vse skupaj se je pricelo po zauzitju neke hrane ze meseca aprila (reflux in nato se je vse stopnjevalo)..pred tem nisem imel nobenih problemov. Star 34 let.
Hvala in lp.
Pozdravljeni,
hvala za podroben opis težav.
Svetujem, da opravite ORL pregled, meritev sluha (ADG), timpanogram in meritev ravnotežja video HIT ter provokacijske manevre za BPPV .
Šele po teh opravljenih preiskavah in izvidih MR glave ter CTA možganskega žilja bi lahko podala mnenje, ali so vaše težave s piskanjem, pozicijskimi vrtoglavicami in omotico povezane z vratnimi mišicami ter bolečinami. Morda pa je, glede na vašo mladost, glavni vzrok težav povečana podvrženost stresu s posledični anksioznostjo – tudi to je diagnoza izključitve, ko so izvid vseh preiskav normalni.
Srečno 2025!