Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija pišem članek in prosim za pomoč

pišem članek in prosim za pomoč

Spoštovani forumovci.

Sem Branka Grujičić, novinarka, in za revijo Jana pišem članek o fibromialgiji. Vem, da je bila tema že obdelana v reviji Viva, vendar mislim, da ne bo prav nič škodilo, če se je lotimo tudi v Jani, nasprotno, mislim, da bo to bolezen tako spoznalo veliko ljudi, tudi tistih, ki jih podobne težave mučijo, pa ne vedo, kam bi se obrnili po nasvet.

Prosim nekoga od vas, če bi mi bil pripravljen povedati svojo zgodbo, da bi jo navedla kot nek primer. Če je kdo pripravljen, bi prosila tudi to, da bi se pustil fotografirati, ker se ljudje lažje indetificirajo z boleznijo, če človeka tudi vidijo. Če fotografiranja ne želite, bom seveda razumela.

Ker forumovci o tej bolezni seveda veste veliko več od mene (čeprav sem se tudi sama dobro poučila o njej, v družini pa imamo tudi bolnico s to diagnozo), bom vesela vsakega predloga, kaj vse bi bilo bralcem še dobro sporočiti.

Posebej pa prosim, če mi pomagate navesti alternativne metode, s katerimi si ljudje lahko lajšajo simptome.

Vsem želim vse dobro

P.S.
Prosim, če mi tisti, ki bi bili pripravljeni svojo izkušnjo deliti z menoj, odpišete, kasneje se slišimo po telefonu.

Lep pozdrav
Branka Grujičić

Želim podati intervju o fibromyalgiji, prosim, če me pokličete na telefonsko številko: 03/5629-606.Čakam na vaš klic, lep pozdrav,

Slavica

Spoštovana gospa novinarka, Branka Grujičić !

Veseli me, da ste se tudi pri reviji Jana odločili bralcem predstaviti bolezen FMS. Vaš tednik pokriva velik krog bralcev in bralk (mednje občasno sodim tudi sama, čeprav nisem vaša naročnica), zato bo članek lahko koristen za marsikoga. Na našem forumu lahko najdete kar precej koristnih informacij in tudi osebnih izkušenj. Predlagala bi vam, da bi si prebrali na primer naslednje teme :
– spletna stran http://www.skufmslovenija.org
FORUM :
– sindrom fibromialgije – zelo izčrpno (avtorica prevoda B.H. , 11.2.04 )
– fibromialgija se predstavi (vesnak, 9.2.04)
– fibromialgija (VESNA , 10.1.04 )
– fibromialgija (Maja , 2.2.04)
– kronična utrujenost in delo (marusa , 15.12.03)
– vabilo k sodelovanju (Veronika , 31.8.03)
– poročilo s srečanja (Veronika, 11.2.04)

Gospa Slavica, s katero boste opravili intervju, je zelo primerna oseba za predstavitev svoje življenjske zgodbe, saj je bolnica z najdaljšo bolezensko »zgodovino«, pa si še vedno ni izborila socialnovarstvenih pravic, do katerih je upravičena.

Imam pa še en namig: ali ste v vaši reviji že kdaj pisali o bolezni SKU (sindromu kronične utrujenosti)? Gre za obolenje, ki je laični javnosti skoraj povsem nepoznano, je pa simptomatsko tako podobno bolezni FMS, da ju včasih celo strokovnjaki težko ločujejo. Na tem forumu se srečujemo bolniki z obema obolenjema in bi vam bili zelo hvaležni, če bi se lotili tudi te teme.

Svetujem vam, da bi informacije dopolnili tudi s kakšnim strokovnim mnenjem (za bolezen FMS bi bil primeren sogovornik npr. revmatolog, za SKU pa infektolog – npr. prof. dr. F. Pikelj ).

Izkušenj z alternativnim zdravljenjem sama nimam, zato vam v tem pogledu ne morem pomagati.

Če vam lahko še kako koristimo, pa veste, kje nas lahko najdete.

Lepo vas pozdravljam
Veronika Felicijan

Vse naštete teme sem si že sprintala in prebrala, se vam pa seveda zahvaljujem za namig.

Menda je o sindromu kronične utrujenosti nekoč že pisala moja kolegica Živa Agrež, a bom urednici predlagala, da bi se je tudi jaz v kratkem lotila. Nič ne morem obljubiti, se bom pa potrudila in takrat bom spet iskala sogovornika in nasvete.

Torej upam, da bomo kmalu spet na liniji.

Lep pozdrav

Branka Grujičić

New Report

Close