pirin kruh
Ali je pirin kruh primeren za sladkorne???
(sem nova na tem področju)
Pira je vrsta pšenice in velja podobno, kot za vsak kruh…..pri sladkorni gre bolj za upoštevanje načel zdrave prehrane, razpored obrokov in živil. Ni toliko stvar posameznega artikla.
Lep pozdrav
Sem na inzulinu,pirin kruh spečemo doma in je razlika,če ga primerjaš z belim kruhom.GI ima tudi nižji,poleg ostalih dobrih stvari.
Pozdravljeni,
kot je že povedano, je pira vrsta pšenice. Pomembno je ali za peko kruha uporabite pirino belo moko (kot pšenično belo moko) ali pa polnozrnato pirino ali drugo pšenično moko. Za uravnavanje krvnega sladkorja, tudi prebave, so polnozrnati izdelki (vsebnost vlaknin) priporočljivejši zaradi počasnejšega porasta krvnega sladkorja po njihovem zaužitju. Bela moka je zaradi hitrega porasta krvnega sladkorja za sladkornega bolnika neprimerna, pa naj bo pirina ali druga pšenična. Seveda pa je pomembna tudi količina in kot je zapisal dr. Rebolj tudi drugi dejavniki zdravega prehranjevanja.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.