Piriformis sindrom
Spoštovani!
Pred kakim letom mi je ortoped postavil diagnozo piriformis sindrom, ki se izraža v ponavljajočih bolečinah v zadnjici. Kljub različnim načinom zdravljenja (večkratna fizioterapija, bownova terapija, suho iglanje,…), se je stanje malo izboljšalo le po manualni terapiji (dr. Borisov mi je naravnal medenico – ki naj bi se zamaknila ob padcu na smučanju). V službi večino časa presedim (cca 6.30 ur). Čeprav redno vstajam in delam vaje za raztegovanje piformisa, imam še vedno pogoste težave z bolečo zadnjico. Predprosto ne vem več, kaj naj še naredim, tudi finančno me je ta situacija povsem izčrpala. V neki diplomski nalogi študenta fizioterapije dostopni na internetu sem zasledila možnost blokade v piriformis mišico oziroma možnost operacije. Ali se to opravlja tudi pri nas? Kakšni so vaši predlogi glede na navedeno? Hvala za vso pomoč. Lp
Spoštovani!
Zaenkrat vam operacije ne svetujem, lahko poskusite z blokado. Opravite tudi MR ledvene hrbtenice, da se izključi kakšna diskus hernija in MR sakroiliakalnih sklepov, da se izključi sakroiliitis.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Tudi protruzija lahko dela težave. Za blokado vam pa svetujem ambulanto za terapijo bolečine v Bolnici Petra Držaja, dr.Selihović.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Tudi protruzija lahko dela težave. Za blokado vam pa svetujem ambulanto za terapijo bolečine v Bolnici Petra Držaja, dr.Selihović.
Lep pozdrav!