Najdi forum

Zivjo..ne vem ce je ta forum pravi naslov, sam vseeno…zanima me cimvec v zvezi z nootropiki-ali res izboljsajo kognitivne sposobnosti in sposobnost za ucenje, tudi pri mladih ljudeh, ki nimajo problemov z disleksijo ali cim podobnim…jaz bi namrec rada cim vecjo stopnjo koncentracije za ucenje in me zanima ce ne bi z nootropiki dosegla zgolj placebo efekta oziroma kake skode( povisan tlak v mozganih??)…pa glede piracetama (Kalicor od leka in Nootrocil mislim da-se baje dobi pri nas) me zanima ce se dobi brez recepta? Dvomim….mogoce obstaja se kaj drugega kar povecuje sposobnost za delo in mišljenje?
Hvala, lp

Spoštovana Apple girl,
piracetam “prebudi možgane”in to v vseh ozirih,zato pospešuje tudi agresivnost.Ta nezaželjeni učinek smo opazovali v Psihiatični kliniki Polje že pred desetletji, ko se je preparat prvič pojavil.Svetujem vam, da si za učenje zagotovite dovolj časa, si vmes privoščite ustrezne odmore, predvsem pa dovolj počitka lčez noč.Za to, da si trajno vtisnemo v spomin nek podatk, denimo odstavek, ali kratko poglavje potrebujemo dvajset minutno ukvarjanje z njim.Ko si boste učno snov na razdelili na takšne enote, boste tudi točno vedeli,koliko časa potrebujete za memoriranje.

New Report

Close