pipe – tuš, umivalnik, kad, bide
Rabiva nasvet.
opremljava hišo in kupujeva armature v merkurju, ker imajo pač dovolj dobro izbiro nekega normalnega cenovnega razreda, ki ga v okviru svojih finančnih zmožnosti pač zmoreva. Gledala sva blagovno znamko Biva (mislim, da je merkurjeva) in same armature se nama zdijo oblikovno zelo všečne, cenovno ugodne, glede kvalitete pa pač človek težko sodi na oko. Ima kdo izkušnje s temi pipami?? Se je kdo odločil zanje??
Trenutno imam izkušnjo z Armalom, pa je bolj bridka, ker se je že po 3 letih pipa začela luščiti, sedaj po osmih letih je prav uboga na pogled..
Kaj pravite? Hvala za kak nasvet
bibi
no, sem se kar sama pozanimala, pa morda še komu pride prav…
BIVA armature imajo 5 let garancije, kar mi zadostuje, da se bova odločila kar za njih, ker so cenovno zelo ugodne, so nama všeč in menda da so po kvaliteti primerljive z armalom – cenovno je armal cca 20% dražji…
na znamke že dolgo ne dam veliko… preveč slabih izkušenj (na različnih področjih, ne samo v gradbeništvu)
hvala za mnenje, ampak a govoriš na pamet ali iz izkušenj??
ker kar nekaj v brezveze govorit, se mi zdi mal nefer… sploh pa imam z armalom sama že slabe izkušnje in kot vidim nekateri tudi z mnogo dražjimi firmami, tako da… vse je relativno, bi rekla… poznam ogromno ljudi, ki se jim no-name variante zelo dobro obnesejo, tako da …
Če pri kateremkoli izdelku, ki je na tržišču, ne moremo uveljavljati garancije, imamo kot potrošniki tako pravico kot dolžnost ukrepati. Za to so temu namenjene institucije. Velja za “pofl iz X trgovin” in za zveneča imena, vrhunske znamke ipd. Popolnoma enaka zakonodaja za vse. Če obstaja garancijski rok, so za to popolnoma jasna navodila, kaj to pomeni tako za kupca kot za prodajalca. Ni pomembno, kaj piše na izdelku, kdo ga je izdelal in kje so nam ga prodali.
Iz izkušenj (v gradbeništvu in osebnih), poznam dosti ljudi, ki so gradili, vam povem, da Armalove pipe so še najblojše. Problem je v tem, da so pa meni oblikovno ful grde. Ampak glede na to, da se v kratkem spomnim dveh primerov kolegov, ki nista dala Armal, sta pa dala neke dražje in bolj moderne pipe, pa je obema potrgalo ven ventile in sta imela poplavo. En ima uničeno približno 300 m2 na novo opremljene stanovanjske površine, voda je ven lila v potokih in slapovih, en je bil pa na srečo doma.
Zato je men vseen, pa tudi če se malo odlušči, samo da nimam poplave in rabim spet ene 50 000 EUR za obnovo. Seveda sem pa tik pred odločitvijo in glede na to, da so mi Armalove pipe grde, bom probala najt še kaj… Moram pa vprašat kakega znanca, ki se s tem ukvarja, ker trgovcem pač ne moreš verjet.
Sam prisegam na Hansgrohe z več kot 100 letno tradicijo.
Tukaj prilagam ponudbo pip: http://www.kiring.si/shop/category.php?id_category=74