Najdi forum

Imam pritlikavega pinča- samičko, staro dobro leto. Pri 8 mesecih je bila na sterilizaciji, tako da z njo nimamo nikakršnih težav. Bila je tudi na morju z nami, vozila se je s čolnom, blazino, skratka vse O.K.Moti pa me naslednje: ko berem oglase z živalmi, povsod piše za to pasmo, da je primerna za stanovanje, da ne rabi dosti gibanja…TO NI RES!!! Ta pasma psov je zelo živahna, potrebuje vsakodnevne sprehode, kjer potroši energijo, potrebuje človeka za igro in razne norčije…, skratka, kdor si omisli to pasmo, naj ne naseda oglasom, ki pišejo o nezahtevnosti po gibanju. Ali ima kdo tako pasmo psička, ali so vaše izkušnje enake mojim ali ne!?

…Ta pasma psov je zelo živahna…

Res je,izredno živahna pasma,temperamentna in zelo aktivna.Malo je težav v zimskem času pri zelo nizkih temperaturah,ampak zato še ni potrebno tretirati pinča kot stanovanjskega psa.Seveda pa je primerna (po moje) SAMO za stanovanje,ker pinč ni za bivanje v pesjaku.Kdor se odloči za to pasmo mora pred tem vedeti,da so odlični čuvaji,pogosto pa tudi zelo glasni.Lahko je moteče za sosede.

Draga Maja!
Tudi jaz se jezim nad pisanjem po časopisih, zadnje stvar, ki me je razhudila je bila ta, da je maltežan primeren kuža za otroke. Pisec (svetovalna rubrika v Nedeljcu!!!) pa ‘pozabi’ omeniti, da morajo ti otroci imeti starše, ki bodo pripravljeni kužka vsakodnevno česati! Če dlaka ni redno negovana (tudi ostrižen psiček se vozla!!!). nastanejo tik ob koži vozli, ki se odstranijo lahko le z britjem do kože. To pa ima tudi določene posledice, kar pa je že druga tema.
Opažam tudi, da (ne vem zakaj) malim psom pripisujejo malo potrebo po gibanju. Z izjemo buldoga, mopsa,… (predvsem pasme s skrajšanim gobčkom ter s tem pogojenimi težavami pri dihanju) so majhni psi (pre)polni energije, prav tako se morajo ‘zdivjati’ kot veliki psi. Tako pinči kot maltežani ter pudlji,… Ponavadi majhne stanovanjske psičke radi razvajamo z dodatnimi priboljški, kar se ob pomanjkanju gibanja spremeni v tolščo in posledica debel kuža, z vsemi težavami, nadlogami in boleznimi ki sodijo zraven.
Uh, preveč sem se razpisala ampak take stvari me kar pojezijo…

Prav imas, moj ljubi pinc, ki ga je, kot sem ze napisala, doletela zalostna usoda, je bil dopoldne v hisi, popoldne pa sva obvezno morala ven, teci. Da izkoristim priliko – a kdo oddaja ali za pametno ceno prodaja mladicke pinca?
Lp!

V Salomonovem oglasniku je ponavadi kar nekaj oglasov, ko pa smo mi iskali našega(lansko pomlad), jih je bilo pa zelo težko dobit.Prebrali smo vse oglase, srfali po internetu, telefonarili društvom…Pa smo le našli našo Pikico- je čistokrvna, a brez rodovnika- za 200 dem.Kaj pa se je zgodilo s tvojim pinčem? Naša je bila stara komaj 3 mesece ko jo je povozil avto. Imela je zlomljeno tačko (zadnjo), tako da je bila potrebna operacija. Koščice so ji povezali z žičko, pa se je kmalu pozdravila, je bilo pa kar malo hudo, saj ni smela toliko tekat nekaj časa kot je hotela. To pa je za tako pasmo zelo težko! Ampak je bilo kmalu O.k., tako da posledic zloma nima! Dobri so veterinarji, da jim uspejo take stvari, a ne!?

Nam je pa nasega soncka pred hiso (bil je privezan, saj je drugace rad malo pobegnil) napadel en podivjan 10krat vecji pes. Zal so bile rane prehude in mu tudi veterinarji niso mogli pomagati. Ni kaj, tistega psa ne morem obtozevati, zival je zival, lastnik pa ne vemo, kdo je. Kaj hocemo, kruto je zivljenje.
LP

Men je moja Pika ravnokar zgrizla flomaster, zelo rada pa zgrize tud fantove boksarce, če jih najde na postelji (troje je že uničla, naredi veliko luknjo in zgleda da blago kar poje, vse bi pojedla kar najde- kot dojenček, ki vse nese v usta!) Upam, da se bo to kaj kmalu končalo- ima kdo podobne izkušnje?
Je pa tud men grozno, ko greva na sprehod in srečava kakšnega velikega spuščenega psa, kar srce se mi ustavi, saj so te majhne pasme zelo ogrožene, ne razumem pa ljudi, ki imajo pasje velikane kar spuščene in jih nič ne briga, kje so in kaj počnejo! Ko je naša Pika spuščena na vrtu, vedno z enim očesom pazim, kje je. Saj me je kar groza, da bi se ji spet kaj zgodilo.
Malo preglej oglase in si poišči novega poskočneža, da te bo razveseljeval, kot znajo to samo naši štirinožni prijateljčki. Upam, da boš našla kakšnega!

Hvala ti za vse vzpodbudne besede, pa veliko veselja imej s svojo Piko, pa izkoristi vsako prosto sekundo in bodi z njo. Oglasi se se kaj!!!

Pri nas doma imamo mopsko in moram reči, da je zelo živahna psička. Rada gre na sprehod in tudi dveurni je ne utrudi. Prej utrudi nas. Včasih se vprašam, če mopsi lahko hodijo na tako dolge sprehode.

Če mi sporočiš e-mail naslov ti pošljem zgodbo o pinču.Tudi to se dogaja in mogoče boš nekatere stvari lažje sprejela.

Majhne pasme so zelo ogrožene, pa z njimi tudi mi. Ko srečamo velikega psa, se kar naježim in se vedno vprašam ali ga bo lastnik lahko zadržal, da ne skoči name in na mojo psičko. Če imamo mi lahko pripete na vrvico naše psičke, bi lasniki velikih morali svoje imeti še toliko prej.

Adler, posiljam ti svoj e-mail in se ti priporocam za zgodbico. Zakaj pa je ne objavis tu na forumu?
[email protected]

Adler, a lahko še men pošlješ zgodbico?! [email protected]

ej isto je blo pr mojmu psu k mam psičko aljaško malamutko da ni….velika pa da je vsaka psica velik manša od psa sam to ni res….:)

tudi mi imamo pinča in je zes zelo aktiven.Živimo v hiši in imamao dvorišče in še enega kuža zunaj v pesjaku. Pinč kar prosi da ga spustim ven, tako da praktično vse letne čase razen zime preživi zunaj…edino spi notri…pozimi je tudi malo zunaj, ampak ves čas v pogonu…ta pasma je zelo živahna in mislim da če bi ga zaprla za cel dan v hišo bi morali prenoviti vse skupaj…

New Report

Close