Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pilorostenoza

Pilorostenoza

Pozdravljeni,

sin je bil pri tocno 4 tednih starosti operiran zaradi pilorostenoze, zdaj pa bi imela za vas par vprasanj glede tega, saj predvidevam da imate precej izkusenj.

Se pilorostenoza lahko ponovi? Zdaj sem namrec zaskrbljena vsakic ko malo bolj obilno polije, v pediatricni bolnici mi niso nic omenili ali je polivanje po operaciji normalno.

Pediatrinja je omenila, da ga po tej operaciji ni mozno cepiti proti rotavirusu, ter da je okuzba z rotavirusom zanj lahko zelo nevarna. Zakaj je temu tako?

Ze vnaprej najlepsa hvala za odgovor! 🙂

Pilorostenoza se ne ponavlja, saj je korigirana z operacijo. Možni pa so kakšni zapleti, zato otroka še vedno pazujemo in pri frekventnem bruhanju v loku obiščemo zdravnika. Sicer je polivanje lahko še vedno normalno, sploh pri podiranju kupčka polije večina otroka.

Med kontraindikacijami za cepljenje proti rotavirusu ne najdem stanja po operaciji pilorostenoze, morda 0pediatrinja misli, da je bolj nagnjen k zapletu (incaginacija črevesja), čeprav ne vidim povezave.

4.3 Kontraindikacije
Preobčutljivost na zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snov, navedeno v poglavju 6.1.
Preobčutljivost po predhodni aplikaciji cepiv proti rotavirusom.
Invaginacija v anamnezi.
Osebe z nekorigirano kongenitalno malformacijo gastrointestinalnega trakta, ki je lahko predispozicija
za invaginacijo.
Osebe s hudo kombinirano imunsko pomanjkljivostjo (SCID) (glejte poglavje 4.8).
Cepljenje s cepivom Rotarix je treba odložiti pri osebah, ki prebolevajo hudo akutno vročinsko
bolezen. Blage okužbe niso kontraindikacija za cepljenje.
Cepljenje s cepivom Rotarix je treba odložiti pri osebah, ki imajo drisko ali bruhajo.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close