Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pilonidalni sinus

Pilonidalni sinus

Enkrat sem ze bila operirana zaradi pilonidalnega sinusa in po dvomesecnem previjanju rane so, ko se je koncno zaprla, ugotovili, da bo potrebna se ena operacija. Za katero se nisem odlocila, ker so mi rekli, da se ne mudi. In ker se je mudila neka druga operacija, odstranitev zolcnika. Na vsakih nekaj mesecev cutim bolecino okoli trtice, vendar pa ni tako mocna in po nekaj dneh preneha. Tokrat pa se stopnjuje in se mi zdi, da utegne cez dan ali dva biti tako mocna, kot je bila takrat, ko so me nujno operirali in me je kirurg nadrl, zakajs sem tako dolgo cakala. In tudi temperaturo imam ze. Ce je zadeva zopet nujna … Mi lahko poveste, na koga naj se obrnem? Svojo zdravnico sem ze zamudila in za jutri nikakor ne morem dobiti napotnice za kirurgijo na Polikliniki, kjer so me prejsnjic operirali. Je urgenca moja edina pot? Opravicujem se, ce sprasujem neumnosti. Ampak ponavadi si me kot zogo podajajo okoli. S hudo vnetim zolcnikom so me z urgence poslali domov, osebna zdravnica tudi, potem pa, ko je koncno nekdo pogledal moj izvid z ultrazvoka, so me na abdominalnem oddelku KC se isti dan dan operirali.

Vnaprej hvala za odgovor.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Spoštovani!

Pri teh vnetjhih je zelo težko presoditi, kdaj je ravno pravi čas. Vendar ob vročini potrebujete vsaj antibiotik in menje kirurga, kdaj bi ponovili poseg. Njakasneje jutir pojdite k zdravniku, ki nadomešča vašega osebnega zdravnika, sicer pa danes v dežurno. še posebej, če se bo vročina dvignila. Antibiotik boste tudi najlažje dobili sedaj do sedmih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Se eno vprasanje na isto temo bi vam rada zastavila. Druga operacija je za menoj. Po 40-tih dnevih se je rana koncno zaprla. Vendar pa sta zdravnica in medicinska sestra zaskrbljeno gledali dve pikici, ki sta menda zlovesce znamenje, da se bo cela rec takoj ponovila. Vsaj tako si predstavljam njuno svarilo, naj vseeno ne rezerviram pocitnic. Zal vam teh dveh pikic ne morem opisati, ker ju ne vidim. Vem, da me nic ne boli zdaj, ko se je rana zaprla. Po prvi operaciji pa me takoj po zaprtju rane zacelo boleti in sem sama cutila, da je vnetje spet prisotno. Znova sem narocena na pregled naslednji teden. Zanima me, ali mogoce veste, o kaksnih pikicah sta govorili in zakaj sta ti dve pikici tako slab znak? Kaj bi jaz morala narediti, da se tega “vraga” enkrat za vselej znebim? Kajti drzala sem se vseh navodil, ki sem jih dobila. Vsak dan sem hodila na previjanje rane v ZD. En mesec nisem sedela, delo sem opravljala leze za racunalnikom. Kako zelo so me pri tem boleli vrat, rame, roke, sploh ne bi pisala. In zdaj vse se enkrat? In spet brez zagotovila, da bo zadnjic.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Spoštovani!

Najbrž sta to pordeli mehkejši mesti na koži…?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Da, mama je pogledala in pravi, da je videti kot dve rdeci pikici. Ali to gotovo pomeni, da bom morala vse znova?

Spoštovani!

Ni nujno. Lahko se bosta odprli in se bo gnoj izcedil ter ne bo prišlo do splošneg vnetja tkiva tam okoli. Najbolje bi bilo jemati antibiotik, da se vnetje čim bolj zameji na ti dve mesti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepsa hvala za odgovor in trud. Ne preostane mi drugega, kot da pocakam sredo in pregled. Zal nikoli ne pridem do antibiotika, cetudi prav moledujem zanj. Modelovala sem zanj na polikliniki, ko so me operirali. In kasneje sem zanj moledovala tudi pri osebni zdravnici. Prosila, moledovala. Nihce mi ga ni napisal. Brez recepta pa ga zal ne dobim.

Najlepsa hvala za pomoc. Pozdravljam vas v upanju, da mi v sredo ne bo treba znova zastavljati vprasanj o pilonidalnem sinusu. Po vsaki operaciji namrec recem, da se glede na moja leta spodobi, da bi naslednji “poseg” opravila v porodnisnici.

Spoštovani!

Ja, tudi jaz vam to “privoščim”.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close