Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Pilonidalni sinus

Pilonidalni sinus

Pozdravljeni, star sem 21 let in imam problem z pilodinalim sinusem, zadeva je sledeča, pred 5 tedni sem imel zelo bolečo oteklino nad trtico, zelo je bolelo, sprva sem mislil da je nekakšne vrste tur, po 2 tednih je ta zadeva počila in je začela iztekati kri in gnoj bolečine praktično ni več, oteklina se je tudi zmanjšala na nekje 5-10%, kri še vedno teče vsak dan iz luknjice ki je nastala, zelo me skrbi, nekako nočem na operacijo ker ima kar dolgotrajno okrevanje, vmes še veliko zapletov, zanima me vaše mnenje?

Če pa res ni drugega  kot da se gre na operacijo kam iti? Namreč sem iz Maribora in mi je predaleč hoditi v Ljubljano. Hvala za odgovore!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Odgovor na objavo uporabnika
Alen223, 17.05.2022 ob 17:49

Pozdravljeni, star sem 21 let in imam problem z pilodinalim sinusem, zadeva je sledeča, pred 5 tedni sem imel zelo bolečo oteklino nad trtico, zelo je bolelo, sprva sem mislil da je nekakšne vrste tur, po 2 tednih je ta zadeva počila in je začela iztekati kri in gnoj bolečine praktično ni več, oteklina se je tudi zmanjšala na nekje 5-10%, kri še vedno teče vsak dan iz luknjice ki je nastala, zelo me skrbi, nekako nočem na operacijo ker ima kar dolgotrajno okrevanje, vmes še veliko zapletov, zanima me vaše mnenje?

Če pa res ni drugega  kot da se gre na operacijo kam iti? Namreč sem iz Maribora in mi je predaleč hoditi v Ljubljano. Hvala za odgovore!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Lep pozdrav!

Pri pilonidalnih sinusih so značilne ponovitve. Z vsako ponovitvijo vnetja je možnost, da se podkožno ležeča votlina razširi oziroma poveča, kar dolgoročno pomeni, da v primeru posega je potreben obsežnejši izrez. Zaradi tega se svetuje operativno zdravljenje čimprej. Kirurško zdravljenje lahko opravite v različnih ustanovah, za to vam ni potrebno v Ljubljano.

New Report

Close