Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Pilates vaje- ali ve katera kaj več o tem

Pilates vaje- ali ve katera kaj več o tem

Lep pozdrav, zanima me če ima katera že kaj izkušenj na tem področju. Kako je kaj, se obnese, kako potekajo vaje? Od fizioterapevtke sem izvedela same dobre stvari o njih, sedaj pa me zanima še vaše mnenje.

Hvala in mirno noč ter lepe sanje.

Živjo,

meni so zelo všeč in po porodu so mi zelo prav prišle za moj trebuh.
Malo me spominja na kakšno jogo, ker moraš res pravilno dihati in imaš točno določene vaje, samo da tukaj res delaš z mišicami in jih potem naslednji dan tudi pošteno čutiš (predvsem trebušne).
Po teh vajah sem se vedno zelo dobro počutila in sem imela vedno tudi dosti energije za kakšno nočno prevajanje.
Naj bi pa te vaje spodbujale predvsem tiste mišice, ki jih ne uporabljamo zelo pogosto (tako nekak sem si zapomnila).

Svetujem ti, da enostavno probaš.

LP

Dobre izkušnje…….jaz hodim na pilates jogo in sem ful zadovoljna.Sicer sem že eno leto po porodu,ampak imajo tudi program za poporodno vadbo (kmalu po porodu),pa za vadbo mamica z malčkom,ipd.Tukaj je naslov,pa si poglej: http://www.pilates.si
Fino se razmigaš,pravilno nadihaš in sprostiš.

Mene je poslal moj zdravnik na pilates, ki ga organizirajo fizioterapevti (zivimo v Angliji). Imela sem namrec bolecine v hrbtenici, ki so postale se hujse po porodu. Pilates so vaje, ki se specializirajo na hrbtne in trebusne misice, in so v stilu joge: torej pocasno in pravilno raztegovanje, vadba in utrjevanje misic.

Zelo priporocam!

LP,
Meli

Sem bila 4x na skupinski vadbi pilates in moram rečt, da je zakon. Trebuh že čist notr potegnem :), mi pa manjka občutek, “uf sem se zletala”, je pa super za po porodu.

New Report

Close