pikice po vsem telesu
Včeraj zvečer sem opazila prikice po dekolteju, vendar se nisem preveč sekirala, danes pa so se razširile že po celem telesu- imaj jih povsod po nogah telesu, trebuhu, hrbtu, rokah, celo nekaj po licu. Zanima me kaj bi to lahko bilo? Nimama pa temperature – ena prijateljica mi je rekla da jeverjetno alergija na zdravilo Hiconcil (natibiotik s penicilinom), ki sem ga nehala jemati pred dvema dnevoma. Mi pa je malo čudno, da bi preteklo toliko časa predes so se pojavile, saj sem zdravilo začela jestiv četrtek do torka. Nisem pa do sedaj tega še nikoli imela in bi res rada vedela če sem alergična na penicilin, saj bom to morala vedeti za drugič. Kupila sem si Fenistil kapljice in upam, da bo pomagalo.
Ima kdo kakšno mnenje ali idejo za kaj gre in kako to preprečiti in ali je obvezen obisk zdravnika?!
Jaz bi obiskala tudi zdravnika sedaj ko pikice še imaš.
Lahko je tudi posledica jemanja zdravila in kake druge hrane (verižne reakcije al kako se temu že reče).
Moja sestra je naprimer bila bolna in vzela lekadol (tako kot vsakič za lajšanje bolečin) in nobenih drugih antibiotikov še ni imela in dobila tako močno reakcijo – alergijo nanj, da je komaj dihala.
To je bila reakcija izčrpanosti telesa in lekadola.
LP