Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pikice po obrazu

pikice po obrazu

Pozdravljeni
Sinu so pri 1 mesecu ugotovili alergijo na mleko in mlečne izdelke, takrat je bil po obrazu čisto pikast, ko so mu naredili teste pa še po rokah in trupu, to je kasneje izginilo. Sedaj je star 3 mesece in jaz dva meseca ne jem več mleka in mlečnih izdelkov. Problem je, ker so pikice ostale, ne sicer v tako intenzivni obliki, malo jih je pa še. Zanima me če ima kdo take izkušnje, ali pike sploh kdaj izginejo? Ali je mogoče alergičen še na kaj drugega? Razmišljam o bicom terapiji, da bi vsaj ugotovili na kaj je alergičen. Naša pediatrinja pravi, da na tako majhnih otrocih ne delajo drugih testov, kot na mleko, jajca.

Hvala!

Hm, tudi moji tamali so se pri enem mesecu na obrazu pojavile pikice. Drugje jih nima… Žal ti ne bom odgovorila na tvoje vprašanje, ampak bom jaz tebe vprašala, kako so ti alergijo ugotovili? Pikice ima zdaj že tri dni… prihodnji teden imam posvetovalnico, tako da k zdravniku je ne mislim peljat pred tem. Kaj so pa tebi rekli?

Tajna30

Alergijo do ugotovili v bolnišnici, kjer so naredili teste na rokah. Potrjena je bila alergija na mleko in mlečne izdelke. Če ni res veliko pikic, pomoje ni nič narobe, ker jih ima kar veliko dojenčkov pri enem mesecu, ki pa izginejo do 3 mesecev.
Počakaj do posvetovalnice in tam vprašaj za nasvet.

Pri naši mali se je situacija umirjala kar nekaj mesecev po tem, ko sem šla na dieto. Nikoli nisem odkrila nobene druge konkretne alergije kot na mleko in arašide, zdravniški testi so pokazali še rahlo alergijo na kakav. Sumila sem precej stvari, nekatere sva potem začeli jesti, nekatere od časa do časa poskusim, pa pravzaprav ne morem z gotovostjo reči ne da je kar narobe ne da ni… Zdaj, po 10 mesecih diete pikic sicer več ni, jo pa koža večkrat še vedno prav zoprno srbi, in priznam, da nimam pojma, ali je tu problem v koži (atopični dermatitis) ali gre mogoče za alergično reakcijo. Zdravniki pa tudi kaj dosti ne (po)vedo…

Kolikor vem, to da več kot test za alergijo na mleko in jajca pri tej starosti ne delajo, popolnoma ne drži. Naš je star 2 meseca in so mu ta teden vzeli kri, da bodo nardili teste za 4 alergene, naredili bi mu pa tudi že kožne za nekaj več alergenov, če ne bi imel toliko pikic po rokicah. NArdili mu jih bodo po krvnih izvidih, ki jih dobimo čez dva tedna. ZAhtevaj napotnico za alergološko ambulanto.

Dobila sem informacijo, da je lahko razlog za pikice tudi v hormonih. Kaj pa pravite na to? A lahko sploh veš, da je res alergija, brez testiranj?

Tajna30

Meni je pediatrinja rekla, da te pikice niso alergija (bil je čisto redeč od pikic po obrazu), da naj bi same od sebe izginile (koža se čisti). Ko smo slučajno šli v bolnišnico pa je neka druga zdravnica posumila, da bi lahko šlo za alergijo in je rekla, če ste že tukaj bomo naredili teste.
Brez testov ne moreš vedeti, da gre za alergijo. Pravijo, da če otroka dojiš se lahko pojavijo te pikice zaradi materinih hormonov.

Hvala, upam, da ni alergija… Si res ne predstavljam živet brez mleka, čeprav samo kratko obdobje. Poletja brez sladoleda pa sploh ne…. BOmo videli, kaj bo rekla zdravnica.

Tajna30

New Report

Close