Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Pikice na koži

Pikice na koži

Na koži so se mi pred 10 meseci začele pojavljati rdeče pikice. Velike so približno 0,4 mm in manjše, nekatere skoraj nopazne. So v barvi krvi. Nove, majhne so svetle kot sveža kri. Starejše, večje so temnejše kot skoraj zaceljena rana. Nič me ne bolijo, srbijo ali podobno, slpoh jih ne čutim. V desetih mesecih so se te pikice namnožile po skoraj celem telesu. Največ in najbolj opazne pa imam na rokah. Zgledajo kakor bi bile samo na koži, vendar jih ne morem umiti. Poskusila sem tudi s kremam, ki sem jih uporabila samo zaradi tega pojava, vendar nič ni pomagalo. Kemikalij sicer ne maram in jih uporabljam preveč na koži. Če jih poskusim spraskati, gre pikica stran, vendar se takoj za njo pojavi nova, sveta, rdeča pikica, ki v sekundi dobi obliko stare pikice. To je približno tako kot, da bi si spraskala hrasto in bi nato nastala nova.

Stara sem 16 let. nimam nobenih alergij. Moja mami trdi, da je to zaradi nepravilne prehrane in da bodo s časoma izginile. Od kar imam te pikice nisem zbolela, niti za vročino. Imam povprečno višino, težo,… Vode pijem dovolj. Jem dokaj zdravo hrano (rada jem sadje in zelenjavo). Ne razumem zakaj se mi pojavljajo te pikice.
Upam, da je to dovolj podatkov, da izvem kaj narediti.

Res me zanima zakaj imam te pikice, kaj pomenijo in kdaj bodo izginile?
Ali je potrebno da obiščem zdravnika?

Ali se ti pojavijo nove pikice, če pritisneš na kožo?

Ne. Zaenkrat vem le, da se množijo s časom.

New Report

Close