Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pike po trebuhu

Pike po trebuhu

Pozdravljeni!

Naša 3-letnica ima izredno suho kožo in poleg tega so se ji pred kakšnim mesecem naredili izpuščaji, predvsem po nogah (notranji del stegen) in po ritki. Izpuščaji so jo tudi srbeli. Ko nobena krema ni več pomagala, pač pa ji je koža še bolj reagirala in jo je prav bolelo po mazanju, sva šli k zdravnici. Rekla je, da se očitno koža čisti in, ker ima malo bolj občutljivo kožo, ji tako reagira. Lani sva bili ob istem času prav zaradi tega pri zdravnici. Alergijski testi, ki sva jih opravili oktobra, so bili vsi negativni.

Zdravnica nama je tokrat dala sirup Zyrtec in kremo za suho kožo (zmešano v lekarni). Deset dni kasneje pa so se Neži po trebuhu naredile pike. Jih je kar precej. So pa samo po trebuhu in nekaj malega na spodnjem delu hrbta. Ker sem se ustrašila, da gre za katero od infekcijskih bolezni, sem jo včeraj peljala v dežurno. Pa je zdravnica rekla, da je verjetno alergijskega izvora. Svetovala nama je prehrano brez konzervansov in nadaljnje jemanje sirupa in mazanje. Vendar jo zdaj tudi po tej kremi že vse peče.

Jaz sem že čisto obupana, saj ne vem več, kaj naj še poskusim. Mehčalca ne porabljam, prašek naj bi bil dobro topen (dajem ga malo), vse dodatno izpiram, … Pri hrani tudi pazimo.

Ne bi rada še enkrat hodila k zdravnici, da bi me spet “potolažila”, da ni nič hudega in da bo minilo. Toda, kdaj bo minilo? Kaj lahko naredim, da bodo pike izginile in da bo koža nehala skrbeti. Zdravnica je omenila, da bi bile lahko tudi glivice, vendar, da pri tako majhnih niso običajne. Res ne vem več!

Lepo prosim za kakršenkoli nasvet, kako rešiti nastalo situacijo. Za vsak nasvet vam bom hvaležna.

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Urša

Urša, poskusi s testiranjem pri nekom, ki se ukvarja z bioresonančno metodo, ki bo pokazala kaj tvojega otročka obremenjuje. Vso to smo dali mi skozi. Zdravniki so jo filali le s sirupi in kortikosteroidi, ki tanjšajo kožo, pa brez uspeha. Smo na poti k ozdravitvi. Razumem tvoj obup, zavaruj, da se ne bo preveč razpraskala !
Lp

Ja, tudi meni testiranje na koži in krvni testi niso pokazali čist nič. sem pa v pet jedla nekaj, na kar sem alergična in sem preživljala pekel cel vikend, pa še danes je daleč od tega, da bi bilo v redu.

Drugače pa probaj kremo in sirup claritines (mislim, da se tako reče), pa idi na testiranje še kam drugam.

New Report

Close