Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pike po nebu in žrelu

pike po nebu in žrelu

Pozdravljeni,
prejšnji teden sem bila pri zdravnici zaradi virusne okužbe (zatečeni boleči mandlji in bele črte) in predpisan mi je bil Amoksiklav. Mandlji niso več zatečeni in na sploh se mi je stanje popravilo ampak danes sem opazila da so se mi pojavile po nebu velike rdeče pike zaradi katerih me boli grlo… prej jih zagotovo ni bilo zato me zanima ali je to kakšna reakcija na antibiotik ali gre tu za novo okužbo? Moram obiskati zdravnico?

Najlepša hvala!

Spoštovani,

kot ste sami ugotovili, gre za virusno okužbo, katere del so tudi mehurčki – afte z belimi pikicami po nebu. Temu rečemo tudi herpangina. Viruse telo samo premaga, potreni so le analgetiki in tekočina. Hrana naj bo mlačna, pasirana.

Antibiotiki so v tem primeru popolnoma neupravičeno predpisani (razen, če je šlo za bakterijsko – gnojno angino, običajno le na eni strani).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close