Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) pikanje v prsnem košu

pikanje v prsnem košu

Spoštovani!

Pred mesecem dni sem opravila gastroskopijo, ki je bila b.p. Zaradi bolečin v žlički, želodcu in pod desnim rebrnim lokom, sem pred 14 dnevi opravila UZ trebuha, ki je bil b.p. Bolečine niso prenehale, zato 14 dni jemljem Controloc 40mg dnevno. Stanje se bistveno ne izboljša. Imam bolj ali manj stalno bolečino v zgornjem delu trebuha, pekočo bolečino in tiščanje v žlički, ter občutek vročine in pikanja v prsnem košu (bolj na sredini in desno). Organska bolezen srca je izključena. Ščitnični hormoni v mejah normale, endokrinološka obravnava b.p. V zadnjem mesecu sem imela nekajkrat mehkejše blato, sicer odvajam redno in obilno, vsak dan 1x. Shujšala sem 3 kg ob normalnem vnosu hrane. Slabokrvna nisem. Stanje se še poslabša ob menstruaciji.
Zanima me, ali je možna okužba s kakšno bakterijo, parazitom..Na gastroskopiji vzorca niso odvzeli, ker ni bilo videti ničesar sumljivega.

Najlepša hvala za odgovor in lep preostanek vikenda.

Pozdravljeni!

Okužba s parazitom prihaja v upoštev, če ste potovali po tropskih deželah-v klinični sliki pa prevladuje driska.

Testiranje za bakterijo HP se ponavadi opravi, kadar vidimo spremembe sluznice ob gastroskopiji.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close