Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija pikanje okoli leve lopatice

pikanje okoli leve lopatice

Pozdravljeni, pred časom sem vam že pisala. Zanima me, kaj pomeni občasna bolečina okoli leve lopatice, takšna čudna pikajoča. Ali ima to kakšno zvezo z hrbtenico, vratnimi vretenci ali s srcem?
Hvala za vaš odgovor,

Težave, ki ste navedli (pikajoča bolečina okoli leve lopatice) ni nikakor sumljiva, da bi bila posledica prizadetosti srca, pač pa kaže na možnost prizadetosti hrbtenice ali živcev prsnega koša. Poizkusite učinek blagega zdravila proti bolečinam (Lekadol ali podobno).

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni,

Zopet se vam oglašam. Imam eno vprašanje. Zakaj imam včasih takšen čuden občutek v levi prsi, bolj proti sredini prsnega koša. Včasih me tako čudno stisne. Sem razmišjala, če je možno da je to kakrkoli povezano z menstruacijo, ker se mi to ponavadi dogaja v drugem delu cikusa.

Zanima me pa tudi, če vi še opravljate kakšne preglede in kje.

Hvala za vaš odgovor.

Napisali ste, da imate včasih čuden občutek v levi prsi…da vas včasih čudno stisne. Navedena senzacija ne kaže na prizadetost srca. Zelo verjetno je povezana s hormonskimi vplivi v teku menstruacijskega ciklusa. Lahko pridete v našo psvetovalnico na Cigaletovi ulici v Ljubljani, po predhodnem dogovoru (tel. (01/234-75-55).

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Lep pozdrav!
Imam eno vprasanje. Stara sem 31 let, aktivna sportnica.Zanima me zakaj imam vcasih cuden obcutek v predelu srca, tocno mesto takega obcutka ne znam opisat, izzareva nekje zadaj pri lopatici in cudno stiska tudi v grlu. Opravila sem Uz srca, ki pa je pokazal manjsi prolaps v mitralni zaklopki, ki pa naj ne bi vplival na to.(vsaj dr. mi je tako rekel). Mislim, da se mi to vedno bolj bolece pojavlja v casu pred menstruacijo.Je mozno, da je kaj hormonskega ali so takse tezave z hrbtenico? Ne vem ali je mozno , da je vse to povezano tudi s stresom, ceprav nimam obcutka , da sem pod stresom.

Hvala vam in lep pozdrav

Hvala za odgovor. Nisem vam pa napisala da imam ugotovljen prolaps mitraolne zaklopke in da vsak dan vzamem 150 mh Ritmonorma. Zdravnica mi zagotavlja, da to ni nič takšnega, vendar me vseeno malo skrbi, ko me začne pikati v levi dojki. Takrat postanem kar malo živčna in potem samo razmišljam o tem. Ob tem moram povedati še, da zaključujem študij ob delu ki me kar precej obremenjuje.
Jaz sem pač takšen človek,ki se ne sekira če ga boli noga ali roka, ko pa me pika okoli srca pa postanem živčna.

Hvala za vaš odgovor.

Metka

Morda ste že kdaj slišali ali brali, da se pri bolnikih (zlasti pri bolnicah), ki imajo majhno prirojeno srčno napako, ki se imenuje “prolaps mitralne zaklopke”, lahko občasno pojavijo neprijetne senzacije v prsnem košu, rahle bolečine v predelu srca ali zbodljaji. Podobne težave lahko imajo bolniki pri manjših spremembah v hrbtenici ali pri blagih vnetjih prsnih živcev oz. mišic. Morda imate občasne prezgodnje utripe srca (“čudno stiskanje v grlu”). Menim, da bi vam koristilo občasno jemanje aspirina ali lekadola, oziroma blago delujočega pomirjevala (Persen). Težko bi rekel, da so težave v tem primeru posledica stresa, na katerega tudi sama ne sumite. Bodite še naprej aktivna športnica, morda brez vrhunskih obremenitev.

Niste edini, ki vas bolj skrbi bolečina v prsnem košu kot bolečina na nogi. Ali ste poizusili učinek blagih pomirjeval, npr. Persena ali Lexaurina? Bodite brez skrbi in skrbite za zdrav slog življenja.

New Report

Close