pik komarja—pomoč
pozdravljeni
naj razložim na kratko…sin je star 1,5let in ga je približno 1 teden nazaj pičil komar…tam je bil nekaj časa majhen kolobar ki je skoraj izbledel nakar se je včeraj pojavila velikanska oteklina…mesto je živo rdeče in po vrhu so male pikice (zgleda tudi kot bi bilo gnojno)…in sva šla na pregled v dežurno ki je rekla da naj se oglasiva drug dan pri otroški da bodo dali kri pregledat ….otroška ni vzela krvi(čeprav sem to hotela) le prepisala hiconcil
zdaj me zanima ali bi bioo pametno vzeti kri ali naj kar jemlje hiconcil ( ne bi rada da jemlje antibiotike po nepotrebnem)
kar pa me najbolj skrbi pa je da ga ni komar okužil s kakšno “hudo” boleznijo…ker ta kolobar zdaj je res grozen
prosim za tolažbo …in razlago
Hvala 🙂
Pogosto se piki insketov vnamejo in v takem primeru damo antibiotik tudi brez pregleda krvi-gre za stanje, ki bi ga vitak zdravili z antibiotiki in otroku prihranimo nepotreben pregled krvi.
Na rdečino dajajte obkladke z ledom (zdrobljeni led v vrečki) ali alkoholno vodne mrzle obkadke.
Za boreliozo je še prekmalu govoriti, v tem času so pogostejše lokalne reakcije po pikih.
Če se bo kazal tipičen kolobar, morate nazaj, kajti Hiconcil ni ustrezen za zdravljenje borelioze.
Zaenkrat tega ni možno reči, za tipičen kolobar je prezgodaj.
Nekateri antibiotiki res povzročajo fotosenzibilizacijo, pri jemanju Hiconcila ni omejitev.
Poglejte v navodila, ki so priložena zdravilu. Za vsa zdravila na pamet ni mogoče vedeti.
Če nič ne piše, torej ni opozorila, ni pomembno.
Ja, tole pa je res hecno, da bi starši morali sami odločiti, koliko časa jemati antibiotik. Običajno 7 dni. Obarvanost kože bo počasi sami izzvenela.