Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Pik klopa in borellia pri 2 in pol letniku

Pik klopa in borellia pri 2 in pol letniku

Naša 2 in pol letna Nadja je imela klopa, ki smo ga uspešno odstranili.
Osem dni po piku klopa smo opazili koncentričen krog na mestu pika. Odšli smo k pediatrinji in dobili Sumamed, ker je to zadosten klinični znak za Borellio. Zanima me, če je imel kateri izmed vaših otrok to bolezen in če ste jo uspešno pozdravili? Ali ste dali kri na preiskavo, kakšni so rezultati po zdravljenju in kako verjetno je, da je bolezen zaustavljena? Zanima me karkoli v zvezi s tem, tudi kakšno priporočilo glede zdravnika infektologa.

Hvala in pozdravljeni

Helena

Ce je dobila sumamed (v casu kolobarčka), ti ni treba vec skrbeti. No, ce pa se skrbi ne mores znebiti, potem dajta pregledat kri.
T

Stiriletnica hospitalizirana – takoj!, je pa res, da je imela poleg borelije se meningitis (tudi zaradi klopa). 5 dni je bila v bolnici, potem hodila se 2 tedna na infuzije, kontrolo pa ima na 6 mesecev še zdaj, leto in pol po bolezni. Otroci, ki so se zdravili z borelijo istocasno kot hci, so se zdravili na isti nacin (hospitalizacija + infuzije antibiotikov).

Mi smo dobili samo sirup Sumamed. Nič nam niso pregledali kri. Baje je, če je dovolj zgodaj, sirup čisto dovolj, ker se bolezen še ni razvila. Sedaj je tega že dve leti. Me pa zanima mnenje drugih, mogoče bi bilo pa kljub temu dobro dati kri.

Moj mož je imel kot otrok borelijo. Sicer je bil malo starejši, ampak mogoče ti bo izkušnja vseeno prav prišla. Prav tako je imel rdeč eritem okoli mesta vboda in je dobil Sumamed. Po koncu zdravljenja je 1 leto, mislim da vsake 3 mesece hodil na infekcijsko, da so mu določali raven protiteles v krvi, potem pa še kakšno leto ali dve na 6 mesecev. Protitelesa v krvi so mu najprej padla, potem pa ostala na neki nizki številki in se je štelo, da je ozdravljen. Sicer pa ne skrbi. Če se borelija odkrije tako zgodaj, mislim da jo skoraj vedno uspešno pozdraijo.

Hči je imela klopa pri 10. letih, nastal je obroč in dobila je Ospen. Zdravnica je zagotovila, da antibiotična kura sigurno prepreči okužbo.
Lp
Alenka

Sin je imel pri 8 letih ravno tako klopa, dobil rdeč obroč, pediatrinja mu je predpisala summamed in po 10 dneh dala še pregledati kri pa je bilo vse v redu. Tako, da ne skrbi, če je dovolj zgodaj se pozdravi.

Hvala vsem za informacije. Po terapiji bomo dali pregledat kri, da bomo lahko spremljali eventuelne spremembe.

Pa vso srečo in zdravje tudi vam in vašim malčkom oz. že večjim otrokom.

Helena

New Report

Close