Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija pik čebele

pik čebele

Pozdravljeni,

včeraj je mojo 2,5 letno hčerko pičila čebela v nart noge.želo sma takoj odstranile in hladile z ledom. pojavila se je oteklina in mazali sva s fenistilom.
danes, ko sem prišla zvečer domov, pa je bila noga otečena vse okoli gležnja, nart, prstki.dali sva 1 žličko flonidana in še naprej mazali s fenistilom.
zanima me, kdaj je potrebno iti do zdravnika.

lp

Po piku čebele ali ose vedno opazujemo večjo oteklinjo, tudi srbenje, naslednji ali naslednje dni. Alergijske reakcije, ki nas skrbijo, se zgodijo hitro po piku in se slabšajo kakšno uro po piku. Ostale reakcijo po piku niso nevarne, tudi če pride do vnetja, imamo čas zdraviti. Če bi se torej rdečina večala, se širila navzgor, potem do zdravnika. Sicer pa hlajenje (pol vode, pol alkohola), Fenistil in v dnevu, dveh, bo bolje. Gre pa za povsem normalno dogajanje po piku čebele.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravjeni.

Hčerko, ki je stara 6let je včeraj prvič pičila čebela. Želo sem odstranila takoj, nogico umila in hladila. Pičila jo je v stopalo med prsti. Včeraj ni izgledalo nič hudega. Ponoči pa se je zbujala, ker jo je srbelo. Mazala sem ji z Fenistilom. Danes pa je oteklina velika. Vsi prsti razen palca so močno otečeni(čisto trdi), zatečena je tudi cela nart, vse je tudi rdeče in vroče. Posledično na nogico težje stopi. Če se stanje ne bo slabšalo ni potrebno k zdravniku? Glede na to, da je bil to prvi pik čebela lahko ob naslednjem pričakujem hujšo reakcijo? Ji lahko pomagam še s čim drugim razen Fenistila in hlajenja?

Hvala.

Lep pozdrav!

Piki čebel, os, sršenov, so naslednji dan vedno hujši kot prvi dan. Oteklina in rdečina sta večji, srbenje moteče. Hladite, deklica naj ima dvignjeno nogico, če sedi. Če pa se rdečina širi, je predel vedno bolj boleč, bo potrebno k zdravniku. Če imate v družinah osebe z alergijo na čebelji pik, je seveda možno0, da bo naslednji pik hujši. LP

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close