Najdi forum

pijemo slovensko mleko?

V četrtek ali petek (žal berem za nazaj) me je v Dnevniku presenetil članek o alpskem mleku LJ. mlekarn. Ker slovensko mleko izvažamo, naj bi mlekarne nadomestile pomanjkanje mleka z uvozom iz Madžarske in Češke. Baje, da mlekarne ne želijo povedati, kaj v resnici pijemo.
Jaz sem v petek že kupila mleko Pomurskih mlekarn, ampak tudi tam ne piše, kje je bilo mleko pridelano. Čisto drugače kot pri mesu. Tam za vsakega piščanca veš, kateri kmet ga je redil.
Ker se pri nakupih trudim dati prednost slovenskim pridelovalcem, me to moti. Pa vas?

Mene ne moti, saj verjamem, da so izdelki kontrolirani po vseh evropskih državah približno podobno. Jaz nap. kupujem italijansko mleko, imam pa sosedo, ki prisega samo na alpsko in pri meni je italijanskega komaj hotela dati v kavo, sedaj pa, ko je slišala oz. prebrala tole razlago o mleku, je kar malo ponorela, saj je bila prepričana, da pije slovensko mleko.

Lep pozdrav!

Mogoče pijete kakšen dodatek,kot na primer mleko v prahu?Ne vem,tako so zadnjič eni nekaj ugibali na podobno temo.Cene se zelo različno gibljejo in že to je lahko vprašljivo,kaj vsebujejo tetrapaki.

Jaz pa želim kupiti čimbol “zdravo” mleko . Krave v pomurju in na madžarskem imajo po mojem mnogo bolj s pesticiti zastrupljeno hrano , kot gorenjske krave . Italjani bodo z našim gorenjskim mlekom ravnali kot z izjemno dobrim .
Zdaj kupujem vipavsko ali še raje kobariško mleko . Nerodno je , ker ga je treba prevreti . In še prej se pokvari

L.P. Meta

Ja tudi mene zelo moti. Živim na podeželju, obdana s številnimi hlevi, katerih krave dajo na stotine litrov mleka vsak dan, ki pa sedaj ves odhaja v Italijo. Ker smo se odvadili (tudi zaradi časovnih stisk) mleko dobivati direktno pri kmetu, kupujem alpsko mleko, ki pa kot kaže postaja vse manj “alpsko”. Le zakaj tudi mleko ni označeno s poreklom.

New Report

Close