pijan oče!
vsem lep pozdrav!
nevem kej nej naradim ker moj oče skoraj vedno pride pijan iz službe, predvidevamo da ga kr vsi po malem pijejo v službi….a nej mami pokliče šefa in mu kej reče, samo da ne bo še slabši (izguba službe-2 let pred penzijo)…itak mu mami vedno kej reče in zabrusi, pa je kr tih, al pa kr ene bedne prbija, da se bo ubil pa take, kr neki, sploh nevem kva mu je ker nismo imel nikol kakšnih problemov pa to, pa mami ga pedina od spred in od uzad… pa nikol ni pil šele zadnja leta to počne, itak ne bo priznal da je alkoholik pa tud o zdravaljeju noče nič slišat, sej veste moški ego in trma…. midva z bratom nič ne rečeva, živiva še doma, sva že odrasla in imava svoje skrbi…samo skrbi me to ker je mami tolk živčna da bo njo prej pobral kot njega…
Lp
Mami,pa tudi tebi in bratu svetjem pomoč pri svojcih alkoholikov AL-anon in AL-antinn za otroke,njemu pa povejte,da ne boste z njim živeli,če bo pil.Ampak to mu povejte,mirno,resno in odločno,da boste to res storili.
Od AA pa poiščite spletno stran,kjer so podane vse informacije po celi Sloveniji,da se boste lahko pozanimali in dogovorili za skupna druženja.
Pa nikar naj vas ne skrbi,da se bo potem ubil.Ker je to odvisno od njega,kaj bo naredil in ne od vas.Povejte pa mu,da mu boste v primeru treznosti stali ob strani,da si to želite,vendar tako pa z njim ne morete več živeti.In vedi,da se človek na dnu poskusi najprej pobrati,čeprav ima bolj depresivne misli.Sicer pa boste na srečanjih veliko zvedeli od izkušenj drugih.
Veliko sreče
Alenka
SPOŠTOVANA JASNA! Jaz sem bil ravno tako zasvojen zadnja leta,sem imel veliko težav v družini in v šlužbi,hčerke,žena in služba so mi dali zadnjo šanso,da sem šel na zdravljenje na Poljanski nasip tam sem bil pet tednov,potem sem pa še od doma hodil 2 mes. v terapevtsko supino,tako,da sem danes vesel in se zahvali svoji družini,se počutim bolje,kot,da sem se na novo rodil.Zdaj abstiniram že 9 mes.,in bom še saj je smo eno življenje.ZDAJ je v družini vse drugače,prej pa vse narobe,prej ,ko sem imel težave ali probleme semšel pit zdaj pa pijem samo BREZALKOHOLNE PIJAČE,sedaj hodiva z ženo enkrat na teden v ANONIMNIH ALKOHOLIKOV s prisotnostjo dveh DR. terapevti srečamo se z vemi,ki somo se zdravili in smo vsi veseli in zadovoljni.To je družinska bolezen iz prejšnjih rodov familije in to je dokazano.TI kar očetu,kar,TI pišem povej ali brat ali mami,če ne z lepo,pa z grdo,pa mislim’ DA GA BOSTE POSTAVILE PRED DEJSTVO,to sem doživel sam.MISLIM,DA SEM TI BIL S TEM ČLANKOM V VELIKO POMOČ,
Ga.ŽUŽA!
Najprej lep pozdrav, vam se lepo zahvaljujem na moj pohvaljen članek,ki sem ga pisal JASNI ZA V POMOČ,tudi v ste imeli pravite iste težave,ko jaz,zdaj HVALA BOGU,..,da sem se rešil tega pekla,v družini je zdaj vse OK.GA.JASNA naj pa kar vstraja,NIKOLI NI PREPOZNO,RAZEN,ČE TE NI NA TEM PLANETU.
LEP POZDRAV VSEM NA TEJ SPLETNI STRANI..LR.Ivan