pijača
ojla!jest imam pa en velik problem s fantom stara sem 19 let fant pa 24,problem je v tem ker se mora on vsaj enkrat na teden napiti(to je največkrat v petkih).in to se zmeraj zavleče pozno v noč s kolegi ,za mene ga pa takrat prav veliko ne zanima razen naslednji dan ko me ves meden pokliče.to pitje me zelo moto še posebaj v tem času ko sem noseča.probala sem že veliko metot da bi ga odvadila pa mi ne grata!strah me pa je da bo to počel vsak dan ker je že oče pil in brat?prosim svetujte mi kaj naj storim mislim da je že dovol star da ni več tisti najstnik ki se ga vsak teden do kome napije?ali sem jaz preveč sitna ker mu morim,ko ga pije?PROSIM ZA VAŠE MNENJE KAJ NAJ STORIM,KER SAMA NE NAJDEM REŠITVE!!!!ČAO
Draga maj.
pijača je v veliki večini razlog za razdor razmerja. Mlada si, zelo mlada, skorajda premlada, da si noseča, poleg pa imaš fanta, ki je neresen in še oče otroku, ki bi potreboval zelo treznega očeta. Veš iz malo piače, hitro preraste na veliko. Najhuje pa je, ko je pijača še vzrok za pretepe in izživljenanje nad otrokom.
Morala ga boš postaviti pred dejstvo, ali ti ali pijača. Kajti veliko lepše ti bo sama z otrokom, čeprav stara 19 let, kot skupaj z pijancem.
Moral se bo odločiti, kaj u pokeni pijača, in sedaj ko bosta imela otroka, kaj si predsatvljata pod slupno življenje, takrat se vse spremeni, in moral se bo tudi on in ti.
To bo novo obdobje, ki pa ne bo lahko in samo skupaj, ga bosta lahko premagovala s čim manj problemi, vendar bosta morala biti skupaj.
Primož
Strinjam se s Primožem.
Tvoj fant se bo moral spremeniti, če bo hotel biti oče v pravem pomenu besede.
Vem, da se najbrž sliši hudo, vendar bo otročku veliko lepše, če bo imel samo mamico, kot pa očeta pijanca.
Tvoj fant pa je žal eden tistih brezveznikov…vsaj mislim tako. Ne ponavljaj istega vzorca, kot se je dogajal v tvoji družini…
Z otrokom se fant ne bo nič več menil zate, nikoli ne boš imela takšnega življenja, kot bi si ga zaslužila..
Jaz bi zbežala, dokler je še čas, dokler ne postaneš ‘odvisna’ (če že nisi)- ne želim ti, da bi čez 10 let jokala, ker bi vaju z otrokom ‘očka’ vsak večer pretepal, zaklepal ven na mraz…Poznam take primere in hudo mi je zanje.
Prikazala sem črno sliko- a žal tvoj fant stopa točno takemu življenju naproti… prav tako pa ti, če se ga boš oklepala. Si pa že zaslužiš kaj boljšega, veš.
Vso srečo
PANIKA PANIKA PANIKA……………
Dejte ga srat ženske.Saj ne podpiram piajnčevanja, ampak zakaj vse tako grdo gledate in črno na to, da se poba nalije vsak petek.AHA, vsak petek je vprašljiv???
Ja verjamem, to je kot vzorec, ne piše pa nikjer, da mora poba pit, tako kot njegov oče.Moj oče je tudi pil, pretepal mamo, kartal za denar, pa tega ne počnem tudi sam.
Zakaj mu takoj napopat nalepko………ODPADE.
Daj Maj, pogovori se z njim, poskusi tiste presnete petke organizirati tako, da bo s teboj in da ga boš motivirala, pa mogoče zapeljala, sicer si noseča, kakor pišeš, ampak če bi se moja bejba potrudila, v petek, ali pa katerikoli dan, verjemi, da raje ostanem doma, kakor pa da grem kamorkoli.
Motiviraj ga, da se bo s teboj pogovarjal o ciljih, ki jih ima s teboj in otrokom, poskusi, prepusti njegovi domišljiji prosto pot, naj ti pove in poskusi povedati, akj in kako v bodoče.
Če je v nejmu ljubezen do tebe in otroka, bo sigurno pozabil na petke.
Me prav zanima, kaj boš naredila in kako, samo ne mu nergat in mu metat naprej pijačo.Mora sam spoznati, da to pijančevanje ne pelje nikamor, ampak to mora zrasti v njegovi glavi, ne v tvoji.Dokler pa tega ne bo, mu lahko ti z lopato mečešv glavo vse ideje in očitke, s tem ga boš še bolj spodbodla, da bo delal ravno kontra.