Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija PIC in slabovidnost

PIC in slabovidnost

Spoštovani.

 

Prosim vas za razlago oftamološkega izvida v smislu preostale zmožnosti. Ali pomenijo spodnji izvidi že slabovidnost? Kakšen procent vida še imam in kako se to meri….ali brez korekcije ali s korekcijo. Stenop pomeni verjetno kukalo skozi katerega gledam na pregledu, nisem pa še videla nikogar, ki bi to uporabljal v vsakodnem življenju.

Diagnoza PIC obojestransko  v letu 2016, lezije so bile v 2016 prisotne v vidnem polju levega očesa, s poslabšanjem letos pa so se namnožile tudi lezije v vidnem polju desnega očesa. Stara sem 45 let.

 

Vdo: -3,75-0,75/176=0,5 cc stenop; 0,2 cc

Vlo: -3,0-0,75/20=0,5 cc stenop; 0,2 cc

T pn dlo: 21/23 mmHg

 

OCT makul S-S:

DO: CRT 209 um, prekinitve v zunanjih slojih paracentralno, manjši PED temporalno, spodaj paracentralno horoidna ekskavacija, brez tekočine

LO: CRT 201, um prekinitve v zunanjih slojih paracentralno, rarifikacija subfoveolarno, manjši PED spodaj, brez tekočine.

 

Hvala vam že vnaprej.

 

Spoštovani, najprej opravičilo, za zakasnele odgovore zaradi moje daljše odsotnosti.

Zaradi resnega očesnega stanja je pri vas nujno potrebna ocena delazmožnosti. Verjetno je to bilo že opravljeno. Če ni, vas mora vaš osebni zdravnik napotiti na komisijo, ki bo ocenila vašo očesno delazmožnost. Potrebni so tudi vsi zadnji očesni izvidi. LP dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close