Philadelphia
lepo, lepo pozdravljeni,
zanima me če je na tem forumu kdo iz Philadephije, moj sin namreč odpotuje na počitnice pa me malce zanima kakšni so življenjski pogoji, način življenja, na kaj mora biti pozoren, kaj bi bilo dobro zraven vzeti, (določena zdravila) kakšno je podnebje oziroma će so kakšne druge posebnosti . Za vsak odgovor bom zelo hvaležna.
mamčika
Mamcika,jaz nisem iz Philldalphije,ampak moj moz prihaja iz Californije in ponavadi menjamo letalo v Phillad.
Nekaj osnovnega poznam;recimo
– mesto je razdeljeno na temno in belopolte ljudi
(predel temnih zna biti nevaren-ste gledali film Rocky? ta je tam posnet in v resnici je tako se sedaj )
– je zelo lepo arhitekturno mesto;
-poleti zeloooo vroce( vedno se pocutim kot,da se kuham v zaprtem kotlu,je pa res,da + 35*C ne maram prevec :)) vedno imam to sreco,da je zracni pritisk zelo nizek-bila sem v aprilu,juliju,avgustu-vedno isto ;za druge mesece ne vem)
– zdravila? mi ne vzamemo nikoli nic zraven( potujemo z 11 letnim otrokom in naslednji teden prvic se z tamalim sinkom- 10 mesecev 😮 ),je skoraj vse v prosti prodaji-osebno vem za cortizon in nekatere druge ,katere se v Slo dobijo le na recept;dolocena zdravila so se obcutno cenejsa.
Nekih velikih posebnosti ni,ampak povsod mora clovek biti previden,a ne!?
To so moje izkusnje z Philladelphijo in vsak vidi svet drugace.
Ce vas kaj konkretnega zanima,mi lahko posljete e-mail . [email protected]
Sinu zelim lepe pocitnice!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.