Najdi forum

ph urina

Pozdravljeni,

imam vprašanje povezano s ph urina. Sem vseskozi zdrava, nazadnje sem bila bolna v osnovni šoli, sedaj pa sem stara 30 let. Edino, kar lahko opišem kot moji zdravstveni problemi, je utrujenost, ki botruje tudi mojemu tempu življenja in odgovornostim, ki jih imam v službi … sicer sem se do 1 leta nazaj redno gibala, kolesarila, imela dosti kondicije, sedaj pa zaradi službenega urnika (ne dobim nove) to ni več mogoče (delam v zdravstvu). Vem,, da premalo pijem (naša voda ima ph 7), to najpogosteje znaša 1 liter na dan.
hladilnik pa imam poln z : mlečnimi izdelkimi z manj maščobami, olive, tunina, vložene kumarice, sir, zelo redko suha salama …
od zelenjave imam najpogosteje kitajsko zelje, rdečo peso, paradižnik, zeleno solato, radič, korenje, krompir, zelje, bučke … meso jem 2krat na teden, večkrat perutnino, vendar občasno goveje. moje kosilo izgleda najpogosteje solata:priloga- 1:1, priloga pa je 70 % riža, krompirja ali testenin, ostalo pa sojini zrezki, zelenjavna omaka, sojini polpeti, meso (malo).
Od sladkarij jem zelo malo čokolade: eno rebro na 2-3 dni, pojem tudi 2 škatli piškotov na mesec. Ostalega ne jem.
Od sadja pa zlasti pomaranče, limone, jabolka, banane, občasno kivi. Tega pojem po 2 kg na teden.
Jem 2-5 krat na dan, en glavni obrok ali dva, ostalo malo.

Ph urina si zmerim recimo trikrat na dan in vedno je od 5 do 5,5 🙁

Poskusila sem štiri dni jesti samo zelenjavno juhico in 2 palačinki na dan in se mi je ph urina dvignil samo za 0.5, tako da sem skoraj obupala

Kaj bi morala jesti oz kaj narediti, da bi razkisala telo? Koliko časa?

Hvala za vaš odgovor,

jasna

Žalostna novica za vas: samo s hrano se ne da razkisati. Potrebujete bazične minerale, to so mešanice različnih mineralov, ki naj bodo v obliki citratov.

Predlagam vam, da si naredite mešanico mineralov in vode in to spijete v nekja urah. Potem pa še 1 liter vode zraven. Če pijete veliko kave, še več vode.

Zelo dobre so tudi bazične kopeli. Dobite že pripravljene mešanice, ali pa zmešate sami sodo bikarbono in morsko sol.

Vaš jedilnik niti ni slab, vendar je očitno (glede na izmerjene vrednosti urina), da ste zakisani. Mogoče slabo absorbirate minerale, ali pa jih zaradi dela potrebujete več, ali pa imajo živila premalo mineralov (če jih kupujete v supermarketih).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close