ph urina
Spoštovani.
Pred 7 dni sem kupila lističe za merjenje ph urina, saj sem želela preveriti ph stanje v organizmu.
Sicer menim, da se zdravo prehranjujem a nisme vedela kako je z ph vrednostmi.
Urin sem merila 4 dni in razen zjutraj, se pravi prvi jutranji urin, je bil ph kisel oziroma 6.3 ali 6.7, skozi dan in zvečer pa ali 7.3 ali 7.6. Niti enkrat ph ni padel pod te vrednosti v teh 4 dneh.
Kaj to pomeni sedaj, ker ni tiste značilne krivulje in padcev, ki so tudi normalni v teku celega dne temveč konstanten ph, ki je sicer bazičen.
Ph sem si merila cca 10 krat na dan.
Najlepša hvala za odgovor in lep dan.
Dve možnosti sta:
1. Med merjenjem pH urina ste uživali prehransak dopolnila ali veliko zelenjavnih sokov, ki vsebujejo veliko mineralov, zato je bil vaš pH urina “umetno” zvišan in konstantno v bazičnem predelu.
2. Če ni bilo to, potem imate LAHKO težave z izločanjem kislin, verjetno ledvice pravilno ne delujajo.
Še na 3. možnost sem se spomnil: intracelularne obremenitve (notranjost celic je polna strupov kot so težke kovine, zato ni pravilne regulacije).
Katera možnost je prava, pa vam ne znam povedati, ker imam premalo podatkov.
LP
Pozdravljeni. Imam 2 vprašanji. In sicer se nanašata na preiskave urina. Bila sem na urinskih peiskavah ker me je bolelo v predelu ledvic na desni strani in to tako zelo da sem jemala par dni tablete tramal. No preiskava je pokazala sledeče: U-ph 9.0 orientacijsa ref. vrednost pa je 4.5 – 8.00 in pa U-levkociti 1 orientacijska ref. vrednost pa je 0. obračam se na vas ker si ne znam razlagat tega vem da ni vredu ampak me pa zanima kaj se da sedaj nared? hvala za odgovor.
LP
Levkociti 1 pomeni, da imate neko bakterijsko vnetje (verjetno mehurja, lahko pa kaj drugega), zato je tudi pH urina izven referenčnih vrednosti. pH urina se vedno spremeni, ko imamo vneje, zato te vrednosti ničesar ne povedo.
LP
Ja, tri dni pred merjenje prenehamo jesti vsa prehranska dopolnila, zdravila seveda ne. Prehranska dopolnila so živila, ki so kot takšna registrirana pri ministrstvu za zdravje. Izraz super hrana je marketinški izraz, ki ničesar ne pove.
LP
Pozdravljeni!
Star sem 34 let in imam 85 kg.
Po testiranju ph urina sem ugotovil, da je moje telo po vsej verjetnosti zakisano. (vrednosti so le nekajkrat pokazale nad ph 7, zjutraj vcasih tudi pod 6). Odločil sem se, da bom pričel z razkisanjem telesa. Že drugi dan, ko sem pričel z pitjem zelenjavnega koncentrata Pianto in večero nožno bazično kopeljo, so se mi vrednosti ph urina dvignile. (zjutraj okoli 6,7, čez dan pa konstantno okoli 7,0 do 7,3). Z pitjem bazičnim mineralov še nisem pričel. Že dolgo časa pa pijem velike količine vode vsaj 3 litre na dan. Zvečer uživam tudi čaj kanadska esenca. Ker sem zasledil v člankih nekaj o blokadi ledvic me zanime če so vrednosti ph normalne in ali lahko nadaljujem z postopkom razkisanja? S tem mislim tudi na začetek uživanja bazičnih mineralov? In kakšne naj bi bile vrednosti ph urina zjutraj će uživamo bazične minerale in zelenjavni koncentrat?
Hvala in lep pozdrav!
Jutranje vrednosti morajo biti med 4,5 in 6 pH. Ko jemljemo bazične minerale (citrate), so ponavadi vrednosti višje, lahko pa kakšen dan tudi zelo kisle. Pri blokadi ledvic, pa so jutranje vrednosti pH že 6,5 ali bazične, brez b. minetalov.
Glede na merjenje nimate blokade ledvic, zato lahko “normalno” razkisate. Očitno je bil že Pianto dovolj, skipaj s kopelmi, da ste začeli razkisati. Občasno kontrolirajte vrednosti – če bodo prenizke (ksiel pH), začnite jemati še b. prašek.
LP
Pozdravljeni,
moja pH vrednost jutranjega urina je bila 8. Preiskave so mi naredili zaradi nosečnosti, vendar zdravnik ni omenil, da bi bilo to preveč, čeprav je bilo na izvidu označeno, da je vrednost previsoka. Pred nosečnostjo sem občasno zaužila bazični prašek. Zanima me ali ga lahko tudi sedaj ali v nosečnosti to ni priporočljivo? S čim pa si lahko pomagam, če menite, da je vrednost res previsoka.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
ko merite pH vrednosti urina je pomembno, da merite več dni zapored, vsako odvajanje urina, ne samo jutranjega. Vsaj tri dni preden začnete z merjenjem morate prenehati z jemanjem bazičnega praška ali podobnimi mineralnimi preparati.
Predlagam, da še enkrat merite pravilno in se potem oglasite z rezultati.
Navodila imate na voljo na spodaj navedeni strani:
http://www.avita.si/bazicni-izdelki/indikator-za-merjenje-ph
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
izmerila sem si vrednosti ph urina. Prosila bi vas za mnenje ali lahko začnem z razkisanjem ali moram najprej okrepiti ledvice?
Izmerjene vrednosti so sledeče:
1. dan: 6h: 6,7 – 7, 9:15: 6,1, 11h: 6,7, 15:20: 7,0, 18h: 5,5, 19:30: 5,5, 22h: 5,8 in 23h: 6,1
2. dan: 6h: 5,8, 9:30: 6,1, 10h: med 6,1 in 6,4, 11h: 6,1, 12:45: 5,8, 14h: med 6,7 in 7,0, 15h: 6,4, 17h: 5,8, 18:30: 5,8, 20h: 7,0, 21h: 6,7 in 22h: 6,1
3. dan: 6h: med 5,8 in 6,1, 9h: 6,1, 10h:6.4, 13h: 6,1, 15:30: 6,1, 20h: 7,3, 21h: 6,7, 22h 6,1 in 23h: 5,8.
Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovani!
Prvi jutranji urin je kisel, kar kaže, da ledvice ponoči opravljajo svojo funkcijo.
Lep pozdrav!