Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ph Urina

ph Urina

pozdrav!

Star sem 25 let. v razmaku enega leta sem imel ph urina obakrat 8. našel sem tudi en izvid iz leta 1991, ki je kazal isto vrednost. nekje sem bral da je normalna vrednost zjutraj 6 in se tekom dneva počasi dviguje. ostali urinski testi so normalni. kaj bi to pomenilo?

vem, da nizek ph vodi do zakiselnosti telesa in povzroča razne simptome. kaj pa povzroča visok ph in ali ima visok ph kakšen vpliv na počutje?

naj še povem, da pijem veliko vode in praktično ne pijem ostalih pijač.

hvala

lp

Spoštovani!

Zdravemu se s pH urina ni treba ubadati, ker niče ne napoveduej in nič ne spremeni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor.

naj samo povem, da imam velike težave s spahovanjem.to se ne dogaja samo po hrani, ampak čez cel dan. bil sem že na UZ trebuha in preiskavi jetrnih testov. vse je bilo v mejah normale. z želodcem nimam problemov, saj me ne peče.

problem je v tem, da ne vem, kaj bi to spahovanje povzročalo. nekje sem bral, da bi naj povišan ph urina, povzročal to spahovanje, pa čeprav ne direkto, ampak bi samo nakazoval na nek problem.

imate morda kakšno idejo kaj bi to lahko bilo in kako se tega rešiti.

hvala

lp

Spoštovani!

Spahovanje je praviloma povezano ali s salbšim zapiranjem prehoda med požiralnikom in želodcem ter s tem zatekanjem kisline v pžiralnik, ali a zardi več kisline v želodcu, ki povzroča nastajanje več plinov in spahovanje.

najbrž bi se našla kakšna povezava, vendar nič takega, kar b bilo omembe vrednega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close