ph telesnih tekočin
Pozdravljeni,
veliko berem razne prispevke (internet, knjige, revije) in zasledil sem seveda tudi mnogo teorije in prakse glede zakisanosti (krvi, sline, urina,hrane, potu, …), zelo malo pa piše o ph sperme. To je resno vprašanje, kajti nekje omenjajo 8.5, nekje da je ideal 7.4, nekje da venomer niha, kot urin, in tako naprej. Zelo zanimivo. Me zanima še vaše strokovno mnenje, saj, po mojem mnenju, če je človekovo telo zakisano (kar se tiče urina in sline recimo), kako je potem s spermo in krvjo? v kateri fazi se zakisanost polasti teh tekočin oz. še bolj izvorno vprašanje: od kje sploh zakisanje, kako preide v telesne tekočine…?
Hvala in lep dan!
Jan K.
O pH sperme še nisem razmišljal, niti zasledil v literaturi, zato vam ne morem odgovoriti. Mogoče pa bi prvi v Sloveniji naredili študijo? Potrebujemo nekaj prostovoljcev, ki bodo z veseljem vsak dan nekajkrat merili pH sperme. Mi damo lakmusov papir in robčke. To ni mišljeno ironično, ampak resno!
Druge normalne vrednosti pa so:
Slina: 7,0 (pod 6,5 smo zelo zakisani – v moji ordinaciji zelo velikokrat namerim otrokom pod 10 leti starosti pH 6,3 ali 6,1!!!)
Urin: v dnevni krivulji ne sme nihati za več kot 1 pH in se gibati okrog 7
Kri: 7,35 do 7,4. Pri višjih vrednostih je telo zakisano. Ja, pravilno ste prebrali: kri je tem bolj bazična, čim bolj kislo je telo.
Vzrok za nastanek kislih usedlin v telesu je predvsem napačna prehrana. zakisanost telesa se poslabša, če je telo obremenjeno z glivicami, ali pri vnetjih (na primer vneta sluznica zaradi alergij).
LP