Najdi forum

Kaj pomeni, če je bil pH ob pregledu urina 5?

Imam naslednje simptome: na spodnjem delu glavice penisa majhne pikice, pogosto uriniranje, srbečica na nekaterem delu nog. So to znaki glivic? Se glivice lahko zdravijo z antibiotikom Hiconcil ali Amoksiklav?

Lep pozdrav.

Glivice so se vam lahko pojavile prav zaradi antibiotične terapije. Antibiotik uniči vse bakterije, tudi tiste, ki so saprofiti in nam koristijo, če se ne razmnožijo preveč. Urin mora biti bolj kisel, običajno je Ph od 5 – 7, torej je v redu. Bele pikice na penisu lahko pomenijo infekcijo s kandido albicans, kupite si Canesten mazilo in se namažite, prav tako si namažite noge (med prsti).
Glivice se zdravijo z antimikotiki in ne z antibiotiki.

Zakaj mora biti urin bolj kisel , moj PH je od 7-7.5 se pa veliko presno prehranjujem? Kaj pa se lahko zgodi če je urin bazičen ?

Jaz sem pa slišala da ravno “zakisanost” organizma povzroča rak ?

Antibiotična terapija ne bo vzrok za pojav glivic, ker v zadnjem času nisem jemal nobenih antibiotikov.

Zakaj pa si je treba mazati Canesten tudi med prsti, če so glivice na penisu?

Eden od simptomov je bilo tudi pogosto uriniranje. Danes dopoldne sem prvič uporabil Canesten in popoldne je bilo že bolje. Je možno, da Canestne tako hitro učinkuje, gleda na to, da ga je treba uporabljati par tednov?

LP & hvala za odgovore!

Koža in sluznice imajo zaščitni kisli plašč sicer se razvijejo glivice in bakterije. Kislost je neke vrste zaščita. Isto velja za urin, če je alkalen je večja možnost razmnoževanja klic in s tem vnetja.

Morda sem vas narobe razumela, vendar srbečica po nogah, ki jo opisujete, so prav tako lahko glivice, največkrat ob nohtih in med prsti. Tam se koža lušči in srbi.
Če je Canesten “prijel”, pomeni, da je šlo res za glivično obolenje, vendar ga morate, ne glede na to, da bodo simptomi hitro izginili, še dlje časa uporabljati, sicer se bo zadeva ponovila.

Mene noge srbijo po stegnih. Naj si tam kjer srbi namažem s Canestenom?

Se uriniranje na 1 uro šteje pod “normalno” (ob “normalnem” zauživanju pijač)?

LP

Na stegnih verjetno ni glivic, zato si jih ni treba mazati. Če vas žene na vodo večkrat, kot običajno, in izločite pri tem malo urina (nekaj kapljic) in vas peče, potem imate vnetje mehurja ali pa sečne cevi. Tukaj s kremo ne morete zraven, zato boste morali k zdravniku, da vas pošlje v laboratorij in potem predpiše ustrezno terapijo, glede na izvid.

Vnetja mehurja verjetno nimam, ker sem že bil pri zdravnici zaradi pogostega uriniranja, vendar so bili lab. testi popolnoma normalni!

Kako, kako hitro in kam pa se glivice prenašajo (po telesu)?

LP

Odvisno kakšne so in če so zanje ugodni pogoji.

Zdravo!

Pogosto imam PAP 2 in PAP3. Ko so mi odščipnili košček tkiva so ugotovili, da gre za kronično vnetje. Prav tako imam pogosto povečano število bakterij v urinu in bolečine v predelu mehurja. To spremembe imam tri leta. Po antibiotikih se stanje normalizira za približno 4 mesece, nato pa se spet pojavijo navedeni problemi. Res pa je, da sem pred 3 leti spremenila prehrano in jem veliko sadja in zelenjave. Ali lahko taka hrana povzroča bazičnost urina in telesa in s tem navedene probleme?

Lep dan,

Maja

Hrana lahko le bolj ali manj zakisli ali alkalizira urin, vendar ne toliko, da bi to povzročalo vnetja. Niste napisali, koliko ste stari. Če se bližate menopavzi, je to lahko posledica stanjšane sluznice (premalo estrogena) in zato pogoste infekcije tako vagine, kot mehurja oz. sečevoda in/ali zunanjega spolovila. V tem primeru bo zalegla nadomestna hormonska terapija, vendar se bo o tem moral odločati ginekolog zaradi PAP 3!
Če ste mladi, potem morata s partnerjem vnetje pozdraviti oba (da si ga ne podajata), pijte pa dovolj tekočine. V zeliščni lekarni si kupite urološki čaj, ni nujno Ursi, če ga ne marate, in ga redno pijte. Ko dobite vnetje, ga temeljito pozdravite, tudi takrat, ko simptomi že izginejo, še vedno jemljite antibiotik!

New Report

Close