Najdi forum

Tole bom napisal, da se kaj takega še komu ne zgodi. V soboto mi je začel odpovedovat akumulator. Nemudoma sem skočil na Petrol po novega, zanj plačal salbih 10 tisočakov in ga veselo peljal domov. Seveda se na Silvestrovo nisem ubadal z njim, temveč sem ga zmontiral v avto komaj naslednji dan. Ko sem dal kontakt, ni zasvetilo nič na armaturki. Poskusil sem ga napolnit s polnilcem, vendar mi ga je vedno ven vrglo, ker je očitno bil v stiku. Danes (naslednji delovni dan) sem ga nesel nazaj na Petrol, tam pa razočaranje. Prodajalec mi je rekel, da bi ga moral prinesti isti dan, če bi hotel da mi ga menjajo (kaj pa 8 dnevni rok?), tako pa mi preostane le, da ga peljem na servis v dobrih 20km oddaljen Maribor. Niti, ko sem mu rekel, da mi ga mora menjat v roku 8 dni, tega ni hotel naredit. Rekel je, da lahko pridem jutri dopoldan, ko je tukaj šef, mogoče pa mi bo on skozi prste pogledal ?!?! To je neizvedljivo, saj jaz začnem delat prej kot njjegov šef in končam kasneje, zaradi tega pa si tudi ne bom dopusta jemal. Ko sem videl, da se nima smisla kregat, sem se odpeljal do servisa v Maribor. Tam je zelo prijazen možakar pogledal akumulator in rekel:”Saj ni čudno, da ne dela, če pa je star tri leta” Rekel je tudi, da bo tja poslal njihovega potnika, ker to tudi za njih ni v redu, če se take stvari dogajajo. Pa tudi se je strinjal, da bi mi ta akumulator morali zamenjat. Torej, izogibajte se Petrola, če pa že kaj kupite, obvezno preverite kdaj je bila stvar narejena.

Sedaj si pa odkril Ameriko. Staro robo prodajajo vsi trgovci, ker bi sicer bankrotirali. Razlika je samo v tem, da :

1.) eni upajo da ne boš pozoren na datum (tvoj primer)

2.) da drugi originalni datum prelepijo z novim. Poglej lepila z enoletnim rokom trajanja v LJ tehnično gradbenih trgovinah. Na sebi imajo že tretjo ali celo četrto nalepko, s katero prekrivajo stare

3.)da tretji vrnejo robo proizvajalcu, ki popravi nalepke ali pakiranje. Znan proizvajalec čajev je poleti zaposlil kar četo študentov, da so prepakiravali čaj s pretečenim rokom uporabe v nove škatle.

Sedaj pa izbiraj, kateri sistem ti je bolj všeč. Slovenija je namreč močno premajhna, da bi bil obrat robe v skladiščih zadosti velik, da ne bi nastajale stare zaloge. In ker so bile zaloga plačane, zaslužki pa vse manjši, je nujno, da se jih nekako rešijo. Dobrodošel v kruti svet realnosti :)))

V bodoče pa kupuj suho formirane akumulatorje, v katere po nakupu sam naliješ kislino. Ti lahko stojijo na skladišču kolikor hočeš dolgo, brez degradacije kvalitete.

Vsak akumulator ima vsekan datum proizvodnje. Ponavadi mesec in leto. Ni nalepka, ampak je utisnjen v plastiko. Ne nasedat na nalepke. Dejstvo je, da tudi dobavitelj noče zamenjat akumulator prodajalcu po treh letih. Vsi akumulatorji imajo 2 leti garancije. Če crkne prej kot v dveh letih ti ga pooblaščen servis mora zamenjati. Dobiš novo garancijo z dnem zamenjave, se pravi garancija velja novih dve leti. Tukaj je potrebno biti previden, ker se je dogajalo, da niso hoteli dati nove garancije.

Enako je z gumami. Na vsaki je utisnjen datum. Nekateri prodajajo par let stare gume za nove.

Če kdo ravna drugače je pravi naslov urad za varstvo potrošnikov.

Jaz bi pa na tvojem mestu malo drugače ukrepala.
Prodajalec je ravnal protizakonito, kar pa ne pomeni, da bi ti na drugi pumpi drug prodajlec ob istem zaporedju dogotkov, tudi izneveril.
Akumulator ni poceni. Na tvojem mestu bi se obrnila na Petrol, ki ima svojo spletno stran in če se ne motim tudi kontakt za reklamacije.
Tisti trgovec bi jih moral dobiti po glavi, saj meče slabo luč na vse, čeprav niso vsi taki.

Sorry

Zakaj se pa ne pritožiš? Če se boš, se bo verjetno ta delavec malo drugače obnašal vsaj za nekaj časa. Preseneča me, da ljudje, ki so lastniki trgovin, ne preverjajo svojih delavcev, če delajo dobro, če na primeren način predstavijo izdelke, so prijazni …, saj je prodajalcev veliko, mogoče tudi precej takih, ki so brez službe, pa bi delali zelo dobro.

Prodajalec pač ne pozna pravil! To ne opravičuje napačnega ravnanja. Poslovanje na Petrolu poznam. Prodajalec je dolžan zamenjati akumulator, če seveda ima enakega!!!! ( Pa ga je imel??) Denar pa bi lahko vrnil. Pri tem ni ovir.
Izogibati se Petrolu zaradi “Janeza ali Toneta” je bebav predlog.
Kar pa se “njihovih” potnikov tiče, sem se pozanimal pri znancu, ki dela na črpalki. “Njihov” (čigav) potnik pride kadar pride. Največkrat pride jamrat, kako je zaposlen, kako ga je…jo šefi, kao je majhna plača, najmanjkrat pa pregleda zalogo akumulatorjev. In še to, prihaja le potnik enega proizvajalca!!!

New Report

Close