Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Petica samo z korenino

Petica samo z korenino

Pozdrav

Petica zgoraj je bila zdravljena. Med tem se mi je ob ugrizu odlomila notranja polovica krone. Od takrat dalje sem imel taisto polovico umetno. Sedaj se mi je zopet ob ugrizu odlomila se zunanja polovica krone. Sedaj vse kar mi je ostalo od zoba je ocitno korenina.

Rad bi imel zob. Kaj bi bilo storiti. Sem student. Bom oz. koliko denarja bom moral za primeren poseg pritakniti sam.

Najlepsa hvala,
mohor

Spoštovani Mohor,

kar se vam je zgodilo je relativno pogost pojav. Zobna krona endodontsko zdravljenega zoba postane krhkejša, saj mu je bila v postopku zdravljenja odstranjena pulpa, ki skrbi za prehrano zoba, odstranjeno pa je bilo tudi precej dentina in vse to vpliva na večjo nagnjenost zobne krone k pokam.

Sedaj je potrebno pripraviti zobno korenino za izdelavo koreninskega zatiča z nadgradnjo, na katero se kasneje nalepi zobna prevleka.
Če se boste odločili za oskrbo pri zdravniku s koncesijo, boste doplačali verjetno le nadstandarne materiale; porcelan, nadstandardno kovino. Če se odločite za oskrbo s standardnimi materiali, doplačila ni. Višina doplačila je spet odvisna od izbire zobozdravnika.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close