Petehije
Lepo pozdravljeni.
Zanima me, kdaj so petehije znak stanja, ko je treba iti nujno k zdravniku? Na levi nadlahti se mi je včeraj pojavilo par krvavih pikic pod kožo, ki s pritiskom ne zbledijo (velike so 1 mm). Danes sem opazila, da sta se mi pojavili še 2 podobni pikici na prsnem košu.
Kaksen mesec me boli tudi palec na tej isti roki, najprej me je bolel samo 1 sklep, včeraj pa me je začel boleti tudi drugi sklep na istem palcu in čutila sem tudi manjše mravljince. Palec me ne boli ves čas, pride in gre, vednar je bolečina prisotna vsak dan, pojavlja pa se čez dan in ni posledica udarca ali kakšne druge poškodbe, ker me je začelo boleti “brez razloga”.
Zadnje 2 dni opažam tudi, da mi je pogosto vroče v vrat in prsni koš. Ravno tako čutim, kot bi se mi ponoči, ko ležim, malo vrtelo, ampak ravno toliko, da je drugačen občutek. Je možno, da mi to povzroča psiha ali je na vse to možno tudi kaj drugega? V ponedeljek imam namreč UZ pregled dojke zaradi bulice. Poleg vsega pa se nahajam še v tujini, do doma me loči dolgo potovanje z letalom in bi bila hvaležna, če bi mi lahko dali kakšen nasvet, kaj naj naredim glede mojih simptomov?
Če povzamem simptome:
– zatipana manjša boleča bulica v levi dojki (v pon. imam UZ)
– 1 mesec bolečine v palcu na levi roki, včeraj tudi rahli mravljinci (ni bilo nobenega udarca)
– včerajšnji pojav parih petahij na levi rami/nadlahti in 2 na prsnem košu
– zadnja 2 dni vroč občutek na vratu
Zanima me, ali so lahko ti simptomi povezani in kažejo na kaj hujšega?
Opravičujem se za zmedeno pisanje. Težko mi je, ker sem v tujini in ne morem priti takoj do zdravnika, kot bi bilo to enostavno doma. V primeru, da se na UZ dojke pokaže karkoli sumljivega, bom šla itak domov, ker tukaj moram vsak obisk zdravnika in vsak pregled plačevati. Vendar to, da uredim vse potrebno za pot domov, bo spet trajalo cca. 1 teden. Zato me zanima tudi glede ostalih simptomov (petahij, itd.), kaj naj naredim? Bi bilo treba iti k zdravniku in pregledati kri? Kaj mi svetujete?
Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet in še enkrat oprostite, ker sem toliko napisala. Pa lp.
Pozdravljeni!
Najverjetneje vaši “simptomi” nimaj zveze med sabo…..za lico ste že naročeni na pregled, bolečine v palcu so vragsivedi od česa oz po domače: na daljavo vam ne morem ugotoviti za kaj gre, s tisto vročino v vratu je podobno, ni nemogoče, da jo čutite zaradi strahu pred nekimi resnimi boleznimi, tistih “petehij” tudi ne morem oceniti, še posebej če sta to le dve pikici na vsakem mestu. Zato to tudi ni slišati prav “sumljivo”. če bi se te “petehije” razširile, pa seveda obiščite zdravnika.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
na nogah (goleni) se mi že tri mesece pojavljajo petehije. Se mi pojavijo nato mi ponavadi tretji dan izginejo, in jih zopet neka časa nimam, nato se zopet pojavijo. Bila sem pri dermatologu ki mi je rekel, da ni nič hujšega in da gre za neko kronično zadevo. Vendar sem še vedno v skrbeh?