Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Pet primerov gripe v enem dnevu!!!

Pet primerov gripe v enem dnevu!!!

Prižgem Odmeve in slišim, da so samo danes odkrili pet primerov nove gripe. Od tega prvi primer, ki gripe ni staknil v tujini, ampak se je nalezel doma v Sloveniji od nekoga, ki je že okužen. Dvanajst primerov v tej majhni državici, razloga za preplah seveda ni, karanten nobenih, domov jih pošiljajo z navodili, naj hodijo ven, res super. In vse to zdaj sredi poletja, kaj bo šele jeseni in pozimi. Tole se meni vse skupaj zdi zelo šalabajzarsko.

nehajte no že širit paniko s to gripo, je panika sama bolj škodljiva! nič ti zdaj ne pomaga se sekirat! Če pač opaziš koga, da sumljivo kašlja in kreha, mu ne rabiš ravno za petami stat! Se umakni, in to je vse, kar lahko narediš! Panika te ne bo rešila.

Če bi pa meje zaprli, prepovedali zborovanja ljudi, bi bila pa nova galama. Narod ni nikoli zadovoljen in če sam ne naredi ničesar, tudi drugi ne bodo.

Ne gre za to, da jaz hočem paniko. Ampak tale nonšalantnost mi je pa tudi too much, če imaš v tako majhni državi v enem dnevu pet novih primerov.

Hja, veš kaj, saj jaz sem tudi nekoč bila totalni zajec in so me take novce hudo prestaršile itd., a sem se 100% spremenila, ko sem ugotovila, da vsa ta sekirancija čisto nič ne pomaga; saj če človek doseže neko notranjo umirjenost in se ne zlomi ob vsakem vetrcu morebitnih “grozečih nevarnosti”, to še ne pomeni nonšalantnosti, pomeni pač svojevrsten način spopadnja s težavami, ki se mi osebno zdi bolj konstruktiven od paničarstva, ki, kot že rečeno, ne vodi nikamor. Seveda je potrebna previdnost, ampak pretiran strah ti ne bo prav nič koristil, nasprotno.

Pet primerov gripe (vsega skupaj!) ni nič proti vsakemu tretjemu človeku, ki zboli za rakom! In verjemi, gripa, tudi tale nova, je mnogo laže ozdravljiva! Meni je pred kratkim umrl oče za rakom na možganih in tudi zato mi je tale gripa zadnja stvar na svetu, ki bi se je bila sposobna bati. Če bi se že česa morali bati, je to porast rakastih obolenj, ta bodo pa res terjala ogromno žrtev – pri tehle akutnih epidemijah raznih grip pa vsako leto zganjajo pretirano paniko, tako kot lani za ptičjo, je zdaj pač ta prašičja, a na koncu je morda nekaj žrtev, vsekakor mnogo manj kot umrlih za rakom.

Ne pet, ampak dvanajst, pet jih je samo danes. Pa ne pravim, da mene skrbi zame. Mogoče me skrbi za starše, mogoče za otroke. Ne pišem o paniki, pišem o tem, da se po mojem skromnem mnenju zadeva ne jemlje resno.

koker sem jaz razumela jih je 5 vse skupaj.

Pa si res tako natančno seznanjena z vsemi ukrepi, ki so jih izvedli, pa tudi s tem, v katerem stadiju bolezni so jih spustili domov,… da lahko govoriš o šalabajzerstvu?

Predlagam ti, da si tako zaskrbljena, da pokličeš na IVZ in se osebno pozanimaš.

Širjenje panike na forumu NE pomaga.

Jst samo upam, da mi jo moj mož jutri ne prinese… :))

Ne vem zakaj bi mogli vsi po luftu skakat, če so jih samo včeraj odkrili pet. Zelo verjetno bo prišel dan, ko jih bo na dan na novo zbolelo 100. Pa kaj misliš, da takrat bojo pa vsi po bolniških izolirnicah al kaj? Malo morgen kot da bo prostor. In kolikor jaz razumem, so vsi doslej zboleli v domači karanteni, kar pomeni, da ne šetajonaokrog.Ne zganjaj panike!

Si že prebrala vse ukrepe IVZ, ki veljajo in se jih zdravstvo drži?
Toliko, ko boš začela o neki neorganiziranosti.
Če ti nečesa ne veš, ne pomeni, da tega sploh ni.

Razumela si narobe.

Pa se jih držijo ljudje, ki v to pač niso prisiljeni, ampak dobijo samo navodila? Da so doma, ne hodijo ven, se izogibajo stikov. Kdo nadzira, ali je takšen obolel ne gre vsak dan v štacuno med ljudi? Kakšen obiske sprejema? Nobeden. Eden se je že okužil v Sloveniji od obolelega. Da ne govorim o tem, da vem za primer, ko je ženska s simptomi (ne vem, ali se je na koncu izkazalo, da jo ima) uletela na urgenco, kjer je bilo polno folka. So jo seveda nadrli, zakaj s sumljivimi simptomi hodi na polno urgenco, namesto da bi poklicala zdravnika, da pride na dom. Medicinska sestra ji je dala masko in naj počaka. Pride sestra čez pet minut ven, da gre ta ženska noter, V MANJ KOT PETIH MINUTHA JE ŽENSKA SNELA MASKO IN KAŠLJALA FOLKU V OBRAZ, DIREKT MED LJUDI SE JE USEDLA. Masko dol. Tako brezvestnim ljudem naj jaz zaupam, da se bodo držali navodil, ki jih dobijo od zdravnika?

Pa se jih držijo ljudje, ki v to pač niso prisiljeni, ampak dobijo samo navodila? Da so doma, ne hodijo ven, se izogibajo stikov. Kdo nadzira, ali je takšen obolel ne gre vsak dan v štacuno med ljudi? Kakšen obiske sprejema? Nobeden. Eden se je že okužil v Sloveniji od obolelega. Da ne govorim o tem, da vem za primer, ko je ženska s simptomi (ne vem, ali se je na koncu izkazalo, da jo ima) uletela na urgenco, kjer je bilo polno folka. So jo seveda nadrli, zakaj s sumljivimi simptomi hodi na polno urgenco, namesto da bi poklicala zdravnika, da pride na dom. Medicinska sestra ji je dala masko in naj počaka. Pride sestra čez pet minut ven, da gre ta ženska noter, V MANJ KOT PETIH MINUTHA JE ŽENSKA SNELA MASKO IN KAŠLJALA FOLKU V OBRAZ, DIREKT MED LJUDI SE JE USEDLA. Masko dol. Tako brezvestnim ljudem naj jaz zaupam, da se bodo držali navodil, ki jih dobijo od zdravnika?[/quote]

Paničarji so res poguba za ta planet. Madonca no, daj se malo vzemi v roke, preberi malo o tej gripi. Ne pozabi postranskih zadev, kot so : farmacevtske družbe, ki morajo spraviti v promet zdravila, ki so pred rokom…in podobne zadeve…sej se mi ne da pisat.

Če te je tako strah, se pač izogibaj ljudi, opravi tisto nujno kar je treba, pazi na higieno rok in to je to.

A vam je težko razumeti, da nisem panična??? Očitno je brez veze, da sploh debatiramo. Vas bom brala jeseni, ko boste tukaj pele eno čisto drugo pesem.

In kdo je zdaj kriv, za ravnanje te ženske?

A ti bi kar vsakega s podobnimi simptomi strpala v avto in karanteno v bolnišnici? Kaj pa, ko bo prostora tam zmanjkalo?

Daj se že 1x zavedaj, da se bomo morali VSI držati NAVODIL – samo stroka ne pomaga, če ga MI lomimo. In bolezen bo šla svojo pot, pa če se vsi na glavo postavimo…. Za karanteno v bolnišnici bo (je) malo na voljo le malo mest. In tako karanteno mora konec koncev nekdo odrediti. če se izkaže, da ni bila potrebna (ker bolnik s simptomi pač ni imel te bolezni) bo pa bolnik tožil državo, ker so mu omejili ustavno pravico do svobode gibanja. Takrat pa boš javkala, da stroka uporablja preveč drastične ukrepe…

Za zdaj, ko je število še vedno omejeno, je prostor za karanteno, pa so vseeno šli na zaupanje ljudem, ljudem, ki jim ne gre zaupati. Ljudje so neodgovorni, seveda, kdo pa drug?

Ja, kaj pa pričakuješ? Da bo imel vsak oboleli svojega policaja? Navodila so jasna, tudi kako ukrepamo, kako pokličemo zdravnika, kam pridemo, kako ga zdravstveno osebje pričaka in kje je izolacija, kako se zaščiti, ampak … itak, da nihče ne prebere. Samo to ne pomeni, da je potrebno ljudi zapreti … kam že???

Prvo nas zdravstveno osebje ravna odgovorno. Ali pa ga naš sistem zelo lomi. Zgodi se vam lahko, da boste na rezultate čakali 30 ur, pa vas ne bodo takoj obravnavali, Tamifluja pa ob pregledu ne boste dobili za vsak slučaj. Primer suma, ki je k sreči bil negativen, kateri je meni poznan, je tudi mene prestrašil. Ne toliko primer, kot postopki ravnanja ob tem. Groza. Da ne govorimo, da je bilo potrebno kljub telefonskem naročanju čakati kar lep čas v čakalnici. Potem pa te pošlejo domov, v bistvu lahko gre tisti s sumom tudi na bus. Ja, dobiš nekaj mask in to je to. Razen če smo v naši državi nedotakljivi. Res me je groza nad tem sistemom, zdaj se bližajo potovanja, dopusti.

Še enkrat: pa si seznanjena s tem, v kakšnem stadiju bolezni so jih spustili v domačo karanteno?

New Report

Close