PET/CT diagnostična aparatura
Dragi limfomčkarji,
kot kaže, bomo res KONČNO dobili na OI aparaturo PET/CT. Tako našim sotrpinom ne bo potrebno na preglede v Avstrijo in tako bodo lahko sodelovali tudi v kliničnih študijah, itd. itd…. Skratka, tudi z našo pomočjo, ker smo bili glasni, smo uspeli! Na Tarči, v sredo, so obljubili, da prihaja in bo poleti že na OI.
Super, smo zlo veseli te velike pridobitve za OI in vse bolnike, ki bodo v prihodnosti potrebovali dodatne in natančnejše diagnostične postopke. Sicer pa je bil že čas, saj smo menda skupaj z Litvo al Latvijo še edini, ki te naprave še nimamo!! Super tut za limfomčkarje, ki se bodo tako lahko izognili morebitnim obsevanjem, ker so menda do zdaj bolj kot ne kar vse po spisku obsevali, kar pa tut ni goodi, sploh če le ta ne bi bila potebna in če so ostanki bolezni, ki so sicer vidni na CT-ju, dead!!! Super Kristinca, pa bodi lepo!! marks
Brinca, oba nista ravno najbolj zdrava, ampak v določenih primerih sta nujno potrebna in tako je treba vzeti. Mislim pa, da je PET/CT malo bolj “zoprn”, ampak ima pomembno funkcijo – vsaj pri limfomih – zato ga nujno rabimo! :O)
Kako si pa ti kaj? Je bila kontrola OK?
Brinca, a imaš že kaj rezultatov? Pa saj je ziher vse goodie.
Jaz sem ok. Pripravljamo ustanovno skupščino in vse, kar paše zraven ustanovitve novega Združenja. Je kar veliko dela. Učila sem se tudi za izpit in še službica. Ampak sedaj se je že umirilo in je vse pripravljeno. Hahaha, le od izpita sem se odjavila. Grem naslednji mesec. :))) Kontrolo imam pa konec junija in če bo vse bp, potem imam kontrole že na 6 (!!!!) mesecev. Juhu! Kako daleč sem že prigurala, čeprav so me dve leti in pol nazaj že kljuvale vrane, hehe. Ful rada živim in vsak dan, ki mi je podarjen, zajemam na polno.
Razmišljam tudi v tej smeri…. tisti, ki smo zboleli za rakom, se strahu verjetno nikoli ne bomo znebili. In samo poglej, kako dolgo lahko človek živi s strahom, po drugi strani pa tudi srečno. Jaz že dve leti, odkar sem zaključila zdravljenje. Guramo, kot profesorji, kenede? :))
Zdaj grem pa počasi v službico….
Papa!
Hoj Kristi!
Ti si pa čist zaposlena! jutri se vidimo na ustanovni skupščini!
Praviš, da že na 6 mesecev- SUPER!!!
Mojih izvidov še ni, mi je onkologinja naročila, da če v treh tednih ne bom še nič obveščena, naj pokličem. To bo pa ta četrtek. Glede strahu se mi pa zdi, da je čisto razumljivo, da se ga ne moreš kar tako otresti… jaz poskušam čimmanj razmišljat o tem, da bi se stvar ponovila, ker nima smisla. To, da se sprašuješ in sekiraš nič ne pomaga (prej škodi).
Uživaj v teh toplih sončnih dneh, pa ne bit preveč pridna – moraš si ga tudi mal naizi vzet :)))
Lepe pozdrave!
brinca
Se vidimo popoldan! 🙂